USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Затвердили статут Луцької міської територіальної громади

20 Грудня 2023 16:17
Депутати міської ради затвердили статут Луцької міської територіальної громади. Текст статуту охоплює понад 70 сторінок, загалом він містить одинадцять розділів.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.

Новий статут затвердили через виникнення новоутвореної громади, адже до Луцька приєднали п’ять старостинських округів: Боголюбський, Жидичинський, Заборольський, Княгининівський та Прилуцький. Статут розробили з врахуванням місцевих особливостей здійснення місцевого самоврядування та змін у чинному законодавстві. У ньому врахували окремі пропозиції громадськості та структурних підрозділів міської ради.

Статут містить одинадцять розділів, які стосуються права, обов’язків та гарантій прав жителів територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення; форм безпосередньої участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення; органів самоорганізації населення територіальної громади; громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування територіальної громади та їх посадових осіб; засад розвитку територіальної громади; участі дітей та молоді у місцевому самоврядуванні територіальної громади тощо.

Нагадаємо, що громадське обговорення проєкту статуту відбувалося з 10 по 25 листопада.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus