USD 41.60 41.85
  • USD 41.60 41.85
  • EUR 41.50 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Затвердили мережу шкіл: скільки учнів навчаються в Луцькій громаді

15 Вересня 2023 19:48
Триває новий навчальний рік. На засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради затвердили мережу закладів загальної середньої освіти і міжшкільного ресурсного центру на 2023-2024 навчальний рік.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми маємо чітко визначити ту кількість дітей, яка навчається в наших закладах загальної середньої освіти, ту кількість дітей, яка буде потребувати, відповідно до освітньої субвенції, фінансування з державного бюджету, ту кількість дітей, яка буде перебувати в групах подовженого дня. Є заяви батьків, згідно з якими формували групи подовженого дня. Ми визначалися з тим, які заклади освіти цьогоріч будуть працювати в дистанційному, змішаному чи офлайн форматах», – прокоментував директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Загалом цього навчального року в школах Луцької громади навчаються 31 452 учні. Це трохи менше ніж торік, бо є родини, які виїжджають за кордон, є діти, які обрали для навчання професійно-технічні заклади освіти.

Читати ще: Зарплати педагогів, укриття, кількість першокласників: головний освітянин Луцька – про новий навчальний рік

Нині в громаді нараховується 39 закладів загальної середньої освіти: ліцеї, гімназії та початкові школи.

Учні показують хороші результати навчання.

«Маємо гарні показники мультипредметного тесту. П’ять закладів освіти входять у список із 200 найкращих в Україні. А три заклади освіти – у 100 найкращих в Україні. За результатами опитування батьків, ми посідаємо перше місце з надання освітніх послуг у закладах дошкільної освіти, закладах середньої освіти в Україні», – наголосив Віталій Бондар.

Він зазначив, що практично всі заклади освіти забезпечені укриттями. В основному в громаді – офлайн-навчання. Тільки кілька закладів освіти працюють у змішаному форматі.

Цьогоріч громада Луцька недофінансована державою. Ідеться саме про освітню субвенцію.

«Громада недофінансована освітньою субвенцією на понад 17%. Зобов’язання профінансувати заробітні плати, здійснення освітнього процесу в закладах освіти взяла на себе Луцька міська рада. Має бути дофінансовано понад 77 мільйонів гривень освітньої субвенції з коштів місцевого бюджету», – пояснив директор департаменту освіти.

Близько 25 мільйонів гривень виділяли з місцевої казни на ремонт в освітніх закладах громади. Основна частина робіт припала на весну та літо. Дещо дороблятимуть, не заважаючи навчальному процесу.
У Луцькому ліцеї № 1 діти здобувають освіту у дві зміни.

«Навчаються 1240 учнів. Усіх умістити в одну зміну ми, звичайно, не можемо. Наскільки пам’ятаю, у нас завжди відбувалося навчання в дві зміни. Ми працюємо в очному режимі», – сказав директор ліцею №1 Андрій Киця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 16 Вересня 2023 04:02
У Луцькому ліцеї номер 1 змінюється лише назва. Більше нічого не міняється, бо Киця вічний директор. Вже за престижністю і якістю навчання скоро буде рівня Любешівського ліцею тракторних мистецтв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus