USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Затримали волинянина, який в окупованому Херсоні працював на росіян

28 Лютого 2023 13:05
Уродженця Ковеля судитимуть за співпрацю з росіянами під час окупації Херсону. 20 лютого 2023 року чоловіка правоохоронці затримали в порядку ст.208 КПК України і повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.7 ст.111-1 КК України.

Про це йдеться в ухвалі про застосування запобіжного заходу Центрального районного суду Миколаєва, пише Район. Ковель.

Зазначається, що чоловік раніше не був судимий.

З метою встановлення контролю на території тимчасово окупованого міста Херсон Херсонської області невстановлені особи з числа військових та представників спецслужб рф створили незаконний правоохоронний орган у місті Херсоні, а саме – так званий «ИК «Северная исправительная колония № 90» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области» та почали підшукувати осіб з числа місцевого населення, у тому числі нинішніх та колишніх правоохоронців, які б співпрацювали з ними у вищевказаному новоствореному окупаційною владою незаконному правоохоронному органі.

Читати ще: В СБУ повідомили про долю найгучніших справ на Волині, що пов'язані з нацбезпекою

Уродженець Ковеля, підтримуючи воєнну агресію рф на території України, погодився на пропозицію невстановлених осіб з числа військовослужбовців та представників спецслужб рф та добровільно зайняв посаду так званого «младшего инспектора 2 категории группы надзора отдела безопасности учреждения ИК «Северная исправительная колония (№ 90)» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области», тобто посаду у незаконно створеному окупаційною владою на тимчасово окупованій території міста Херсон правоохоронному органі.

На займаній посаді уродженець Ковеля з моменту свого призначення, переслідуючи злочинні наміри та цілі, здійснював нагляд за утриманими особами, дотриманням розпорядку дня засудженими та забезпечував режим у незаконно створеному правоохоронному органі, тобто своїми діями сприяв встановленню та функціонуванню системи виконання покарань держави-агресора на території Херсонської області.

Прокурор в судовому засіданні подане клопотання підтримав та просив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Додатково пояснив, що таке правопорушення належить до категорії особливо тяжких та за нього передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

Чоловіка взяли під варту в Миколаївський слідчий ізолятор, де чоловік буде чекати завершення досудового розслідування і вироку суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Maха Показати IP 28 Лютого 2023 15:42
позорище , ще й волинянин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus