USD 40.50 40.90
  • USD 40.50 40.90
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Затримали російського агента, який готував удари по запорізькій ППО

27 Червня 2024 22:02
Контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента, який намагався виявити і передати агресору точні координати зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони у прифронтових районах Запорізької області.

Про це повідомляє СБУ.

Крім того, агент відстежував основні маршрути руху та орієнтовну кількість військової техніки Збройних сил України, що рухалась у напрямку передової.

За наявними даними, росіяни хотіли використати цю інформацію для планування ракетно-дронових ударів по регіону, а також для підготовки бойових операцій на Запорізькому напрямку.

Встановлено, що агент був на зв’язку з кадровим співробітником 316-го розвідцентру головного управління Генштабу Збройних сил РФ (відомого як ГРУ), що дислокується у тимчасово окупованому Севастополі.

Читати ще: Загрожує довічне: на Волині затримали «крота» ФСБ, який шпигував на білоруському кордоні

За матеріалами справи, цей ворожий спецслужбіст доповідав напряму керівництву воєнної розвідки Росії.

СБУ зірвала плани РФ та затримала фігуранта на гарячому, коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Також СБУ провела комплексні заходи, щоб убезпечити локації українських військ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus