USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Затримали офіцера, який може бути відповідальний за обстріл аеродрому на Кіровоградщині

25 Квітня 2023 11:08
Колишній виконувач обов’язків командира однієї з частин Сил спецоперації Роман Червінський був затриманий після кількох днів переховування від слідства. Офіцера звинувачують у тому, що його дії призвели до численних жертв на аеродромі «Канатове» під час російського обстрілу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Відомо, що чоловіка затримали вчора на Тернопільщині.

21 квітня Червінському було оголошено підозру за перевищення службових повноважень. Проте і раніше Червінський не співпрацював зі слідством, не ходив на допити на не з’являвся з місцем проживання.

Читати ще: Хотіли вкрасти російський літак, але нашкодили Україні: СБУ завела справу на українських військових

Голова СБУ Василь Малюк назвав Червінського дезертиром, заявивши, що той майже вісім місяців не з’являється на службі.

У липні 2022 року російські окупанти обстріляли аеродром «Канатово» у Кіровоградській області. Там загинув командир військової частини, а 17 захисників отримали поранення. Також були розбиті два бойові винищувачі, зруйновано злітну смугу, іншу техніку та будівлі. Стверджується, що це сталося через самовільні дії окремих військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus