USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Затримали «на гарячому»: у Луцьку троє молодиків шантажували людей

1 Вересня 2023 16:08
У Луцьку поліцейські затримали групу вимагачів, які шантажували людей на десятки тисяч гривень. Наразі проводиться збір інформації про ймовірних потерпілих, які стали жертвами зловмисників, проводяться необхідні слідчі дії та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Про це повідомляє поліція Волині.

Підозрювані організували «бізнес» на вимаганні грошей у громадян за нерозголошення конфіденційної інформації. Учасники групи реєструвалися у соціальних мережах під вигаданими іменами та збирали відомості про особисте життя певних громадян.

Згодом потенційній жертві один із зловмисників призначав зустріч, під час якої дізнавався справжні анкетні дані потерпілого. Після цього разом із спільниками вимагали у громадян гроші за нерозповсюдження щодо них різної інформації. При цьому затримані погрожували постраждалим фізичною розправою, забирали у них документи тощо.

Розрахунок відбувався готівкою або ж у вигляді онлайн-кредитів. За своє мовчання молодики просили від 8 до 10 тис. грн.
У результаті проведення оперативно-розшукових заходів луцькі оперативники та слідчі спільно поліцейськими відділу кримінального аналізу встановили зловмисників. Їх затримали «на гарячому». Поліцейські задокументували три таких факти. Нині затримані в порядку ст. 208 КПК України перебувають в ІТТ.

Усі вони жителі Луцька, двом із них 23, третьому – 20 років. До слова, останній притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу.

Їм уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 (Вимагання, вчинене групою осіб в умовах воєнного стану) та ч. 4 ст. 186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Че Показати IP 1 Вересня 2023 20:26
Тємщики?
Мирон Показати IP 1 Вересня 2023 20:53
Чому вони не на фронті?
Fox Показати IP 2 Вересня 2023 12:12
Хай піз ,,,,ть окопи рить
Саня Показати IP 3 Вересня 2023 13:37
Забули написати що кошмарили лгбт учасників. Мій знайомий, військовий, постраждав від них
Г до Саня Показати IP 5 Листопада 2023 12:33
Вас ще своє чекає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus