USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Затримали агентку ГРУ, яка організовувала підпали авто військових

Сьогодні 11:32
Служба безпеки зірвала спроби воєнної розвідки Росії створити агентурний осередок у Києві. У столиці затримали резидентку (старшу агентку) російського ГРУ, яка координувала виконавців «російських замовлень» в Україні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що першочерговим завданням осередку мав стати підпал службових авто Сил оборони. За задумом росіян знищення військових автомобілів мало призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні.

Для викриття резидентки гру СБУ задіяла свого «подвійного агента», – мешканця столиці, якого українська спецслужба викрила на підготовці до одного з підпалів. У результаті комплексних заходів чоловік пішов на співпрацю зі Службою і допоміг задокументувати підривну діяльність фігурантки.

Читати ще: В Одесі затримали шістьох поплічників ФСБ, які підпалювали військові авто

Так, за матеріалами справи, резидентка перебувала на прямому зв’язку зі співробітником Головного управління Генштабу Збройних сил Росії (більш відомого як ГРУ).

Вона займалася координацією підпалювачів і допомагала їм проводити підривну діяльність у Києві. Задокументовано, що жінка давала прямі інструкції щодо виготовлення саморобних запалювальних пристроїв, якими зловмисники мали знищувати автомобілі військових.

Крім того, вона особисто намагалася зняти на відео один із підпалів, який мав вчинити «подвійний агент». Саме тоді її затримали співробітники СБУ.

На місці події оперативники вилучили саморобний запалювальний пристрій та мобільний телефон із доказами підривної діяльності.

Оперативники вилучили у жінки саморобний запалювальний пристрій

Жінка потрапила у поле зору воєнної розвідки Росії ще на початку повномасштабної війни. Тоді вона проживала у місті Токмак на Запоріжжі, а після захоплення частини регіону переїхала до Києва.

Читати ще: У Рівному спіймали рецидивіста, який на замовлення ФСБ підпалив пікап ЗСУ

Уже в столиці на неї дистанційно вийшов співробітник російського ГРУ і запропонував співпрацю в обмін на гроші, яких вона так і не отримала.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у Києві до восьми років ув’язнення засудили серійного палія, який спалив 10 військових автівок та пошкодив ще три.

Правоохоронці викрили 68 осіб, причетних до підпалів техніки військовослужбовців і волонтерів. Найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі та Харкові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus