USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Затримали агентку ФСБ, яка хотіла влаштуватися до органу місцевого самоврядування на Черкащині

24 Квітня 2023 12:52
Служба безпеки України викрила ще одну агентку ФСБ, яка намагалася влаштуватися до органу місцевого самоврядування у Черкаській області.

За вказівкою ворога зловмисниця збирала інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону, повідомила пресслужба СБУ.

«Для цього вона виїжджала на місцевість та вивчала обстановку навколо українських військових частин. Отримані відомості передавала агресору через закритий чат у месенджері у вигляді координат і детального опису об’єктів. Крім цього, фігурантка поширювала у забороненій соцмережі «Вконтакте» фейки про війну в Україні та виправдовувала дії окупантів», – ідеться в повідомленні.

Згодом російська агентка отримала ще одне вороже завдання – влаштуватися до місцевого органу самоврядування для здійснення розвідувально-підривної діяльності всередині установи. У разі отримання посади вона мала збирати дані про технічний стан та функціонування об’єктів критичної інфраструктури регіону.
«Втім реалізувати ворожий план їй так і не вдалося. Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисницю, поетапно задокументували злочинні дії і затримали. За даними слідства, зрадницею виявилась місцева жителька, яку російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці на початку цього року. У випадку успішного виконання завдань окупанти обіцяли своїй поплічниці високу грошову винагороду», – звітує відомство.

За даними слідства, підозрювана – засуджена у 2022 році за заперечення збройної агресії РФ та глорифікацію її учасників, а також колабораційну діяльність. Під час встановленого судом іспитового терміну вона продовжила виправдовувати повномасштабне вторгнення РФ на територію України та вихваляти у соцмережах російських військовослужбовців.
Упродовж лютого 2023 року вона передавала представнику ФСБ інформацію та точні координати військових об’єктів в Черкасах та на території області.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки виявили мобільний телефон, який вона використовувала для листування з представником ФСБ. У ході проведення слідчих дій у жінки виявили також відео групи «Вагнер» із вбитими військовослужбовцями ЗСУ, чорнові записи на підтвердження співпраці жінки зі спецслужбою РФ, списки пропагандистських ютуб-каналів та ще низку доказів її протиправної діяльності на користь держави-агресорки.

Слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Наразі зловмисниці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 24 Квітня 2023 14:43
Встидаюся запитати про офiцерiв ФСБ( навiть один генерал) яких почали затримувати з2014 року,що з ними. Невже вiдпустили,а може ,о боже, розстрiляли без суда.не повiрю ми ж правова держава. I навiть страшно подумать ,невже брехати що затримали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus