USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Засудженого до 5 років вʼязниці митрополита УПЦ МП Іонафана передали Росії

26 Червня 2024 14:59
Намісника Тульчинської єпархії у Вінницькій області митрополита УПЦ МП Іонафана передали Росії – його звільнили від кримінальної відповідальності у звʼязку з «обміном».

Адвокат Іонафана Ігор Чудовський повідомив Главкому, що відбування покарання для «хворого на серце» митрополита було тотожно смертній карі, тому його захист зробив «усе можливе, щоб полегшити долю літньої хворої людини та військовослужбовців ЗСУ, які перебували в полоні».

Чудовський додав, що Іонафан планує оскаржити свій вирок у Верховному суді України.

Читати ще: З російського полону звільнили ще двох волинян

Видання «Главком» з посиланням на джерела, дотичні до обміну, пише, що митрополита обміняли 22 червня на кордоні з Білоруссю. За нього російська сторона віддала кількох військовополонених. Саме Росія була ініціатором звільнення Іонафана.

Передачу Іонафана підтвердила Російська православна церква. 22 червня на сайті РПЦ зʼявилась новина, що митрополит УПЦ МП зустрічався з патріархом Кирилом.

Читати ще: Захисники Маріуполя і не лише. Україна повернула з російського полону 90 воїнів

Нагадаємо, намісника Тульчинської єпархії у Вінницькій області митрополита Іонафана в серпні 2023 року засудили до 5 років увʼязнення. Він публічно виправдовував збройну агресію Росії проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus