USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Застуда: міфи та факти щодо її лікування

Сьогодні 19:14
Застуда – це знайоме кожному захворювання, яке легко виникає у період похолодання та найчастіше проходить завдяки симптоматичному лікуванню. Але не слід думати, що застудні захворювання не потребують вашої уваги – якщо не приділити час їх правильному лікуванню, можна зіткнутися з негативними наслідками та ускладненнями. Тому важливо вчасно виявити початок захворювання та розпочати терапію.

Проте мало хто достеменно знає, як необхідно лікувати застуду, адже навколо неї існує багато міфів. Якщо не спиратися на факти, можна навіть погіршити свій стан. Єдине правильне рішення, яке приймають майже всі, – це приймання жарознижувальних препаратів. Вони дійсно ефективні та допомагають покращити стан. Перелік цих препаратів можна знайти на сайті https://anc.ua/ru.

Які є міфи про лікування застуди

Існує досить багато міфів, у які люди продовжують вірити та активно їм слідувати, що призводить тільки до негативних наслідків:

1. Застуду потрібно лікувати антибіотиками. Деякі люди досі вважають за потрібне за перших ознак застуди розпочати курс антибіотиків. Це абсолютно неправильно та навіть небезпечно.

2. Щоб полегшити стан, необхідно пити алкоголь. Цей міф виник через легкий знеболювальний ефект, але знеболення горла – це тільки симптоматичний ефект, тоді як власне від вірусу алкоголь ніяк не допоможе.

3. Одразу після зникнення симптомів настає одужання. Це – неправда, адже на фоні приймання жарознижувальних симптоми щезають досить швидко, а вірус ще деякий час залишається в організмі.

4. Слід приймати побільше вітамінів. Вітаміни дійсно допомагають людині та чинять загальнозміцнювальну дію, однак якщо прийняти їх у надто великій кількості, можна отримати тільки проблеми з печінкою.

Якщо намагатися слідувати цим упередженням, можна значно собі нашкодити.
Як застуду рекомендують лікувати спеціалісти

Щоб справді вилікувати застуду, необхідно дотримуватися певних правил:

1. більше пити – теплі або гарячі напої (але безалкогольні);

2. забезпечити часте провітрювання;

3. приймати симптоматичні жарознижувальні препарати – можете їх придбати, наприклад, за посиланням https://anc.ua/ru/product/atsetylsalitsylova-kyslota;

4. проводити інгаляції з ефірними оліями – якщо їх виписав лікар.

Також необхідно стежити за своїм станом, моніторити інтенсивність симптомів. Якщо загальний стан погіршується, необхідно негайно звертатися до лікаря. Інколи для лікування важких форм застуди застосовують інтерферони чи противірусні препарати, які діють беспосередньо на причину.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я, перед прийомом медпрепаратів обов’язково проконсультуйтесь з лікарем.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus