USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Заробила» 400 гривень: лучанку, яка торгувала психотропами, посадили на п'ять років

1 Квітня 2024 07:17
Жителька обласного центру Волині п’ять років проведе за ґратами за торгівлю психотропними речовинами.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

З матеріалів справи відомо про два епізоди, коли раніше судима лучанка Тетяною Р. продала психотропну речовину PVP. Торік 8 та 24 листопада під час оперативних закупівель жінка продала знайомій психотропи за 100 та 300 гривень.

Окрім того, вона зберігала PVP за місцем свого проживання, де речовину вилучили працівники поліції.

Тетяна Р. під час розгляду справи визнала свою вину та підтвердила обставини вчинення злочинів.

Відповідно до довідок КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька», жінка неодноразово перебувала на стаціонарному лікуванні у центрі терапії залежностей з діагнозом «Психічні і поведінкові розлади внаслідок вживання опіоїдів. Синдром залежності». З 2017 року була на програмі замісної підтримувальної терапії, а з 2023-го проходила курс детоксикації.

Читати ще: 18-річного волинянина викрили на торгівлі психотропами

Обираючи покарання, суд врахував, що Тетяна Р. має інвалідність другої групи та низку тяжких хронічних хвороб, зокрема невиліковних, що підтверджують додані документи. Однак даних, що такі хвороби перешкоджають відбуванню реального покарання, та про неможливість лікування в умовах ізоляції від суспільства не було.

Жінка проживала з батьком 1948 року народження, який є учасником ліквідації аварії на ЧАЕС, та доглядала за ним, а її мати померла.

Зрештою Тетяні Р. призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна, приєднавши місяць невідбутого покарання за іншим вироком.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus