USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Заробляєш з дарів лісу – плати ренту: податківці Волині нагадують про обовʼязок чесного бізнесу

31 Травня 2024 08:10
У податковій службі звертають увагу на обов’язковість сплати ренти за використання дарів лісу всіма господарюючими суб’єктами, які заготовляють чи використовують лісові ресурси з комерційною метою.

Оскільки в області розпочинається сезон заготівлі, лідерам місцевого самоврядування саме час проаналізувати залучені торік податкові надходження від заготівлі ягід і грибів. На цьому акцентують увагу керівників громад у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

За умови контролю за станом сплати податків кожним із заготівельників ягід, грибів чи лікарських рослин місцеві громади отримають вагомі додаткові надходження.

«Безумовно, що через воєнний стан на певних територіях в області заготівля не проводитиметься. Разом з тим податковий супровід бізнесу, який працює у сфері лісозаготівлі, не обмежується кількома місяцями, коли підприємці та фірми працюють безпосередньо у місцях збору дарів лісу. Податківці завжди дуже уважно аналізують фінансово-господарські показники платників податків, які використовують лісові ресурси з комерційною метою та вживають у межах наданих повноважень заходів для попередження порушень законодавства», – коментує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Читати ще: Волинські платники спрямували до держбюджету понад мільярд гривень ПДВ

Як інформують податківці, упродовж січня-квітня 2024 року користувачі лісових ресурсів на Волині перерахували до бюджетів різних рівнів майже 49,4 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів. Це у понад два рази більше проти аналогічного періоду торік.

Читати ще: На Волині власники нерухомості спрямували до бюджетів громад понад 80 мільйонів гривень

«Єдиний податок, рента та частина ПДФО від збору з комерційною метою ягід, грибів та лікарської сировини зараховуються до бюджетів громад, на території яких відбувається заготівля», – наголошують у ГУ ДПС Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олексій Показати IP 31 Травня 2024 08:59
Думаю їх не треба чіпати, бо в них лише сезон, а ось будівельники і інші "підприємці" які до бюджету ні копійки не платять, хай вони реєстують ФОПи і платять податки, бо по перше в них в десятки разів більші прибутки, а по друге вони працюють цілий рік. Нічого, скоро буде е-гривня, вже ніхто не сховається
Радувець Ларіса Показати IP 31 Травня 2024 09:42
Конституцію хай почитають!
Олексій до Радувець Ларіса Показати IP 31 Травня 2024 12:14
Власник держава, читайте уважно
Дон до Олексій Показати IP 1 Червня 2024 23:04
Держава-це народ україни,дебіл ти. Чи може держава це податкова і верховна рада
Чому бідні ? Показати IP 31 Травня 2024 13:05
Чорницю полішуки носять слоїками, а ось лісники крадуть ліс ешелонами !
Читач Показати IP 31 Травня 2024 13:49
Ага, розігналися! Я вам з чорниці, можу дати, тільки чорні стрічки із золотими буковками.
Василь Показати IP 1 Червня 2024 15:07
На все потрібно брати ліцензію-все давно придумано до нас.На вилов риби.на заготівлю ягід і грибів,на полювання.Для власного користування одні ліцензії,на промислову заготівлю-інші.
Олександр Миколайови Показати IP 1 Червня 2024 16:35
Та коли ви вже нажеретеся зі своїми податками?!!! Оподаткуйте краще держслужбовців,бо вже в деяких рило в ленд крузер не влазить!
Дон Показати IP 1 Червня 2024 23:05
ПОДАТКІВЦІ!!!!В Ж*ПУ ПІТИ НЕ ХОЧЕТЕ???Валіть воюйте,ми тут і без вас розберемось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus