USD 41.60 41.85
  • USD 41.60 41.85
  • EUR 41.50 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Запис за єдиним номером: поліклінічний корпус медоб’єднання в Луцьку оновили

11 Вересня 2023 19:27
Після створення комунального підприємства «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» утворили єдиний електронний реєстр пацієнтів.

Якісне обслуговування та здоровий задоволений пацієнт тут – у пріоритеті, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Сьогодні в Медичному об’єднанні Луцької міської територіальної громади немає чужих пацієнтів. Сьогодні всі, хто сюди звернувся, – це наші пацієнти, за яких ми відповідаємо і про здоров’я яких турбуємося», – наголошує очільниця медоб’єднання Лариса Духневич.

Проінспектувати медичний заклад після ремонту приїхав Луцький міський голова Ігор Поліщук. У поліклінічному корпусі на проспекті Відродження, 13 було проведено капітальний ремонт частини першого та другого поверхів, а також кабінетів, де надають медичну допомогу.

«Значною мірою оновлено лабораторне обладнання. Це біохімічний аналізатор для аналізу крові, аналізатор для розширених досліджень, наприклад, на гормони, аналізатор, який робить експрес-дослідження на наявність туберкульозу, та багато іншого», – говорить Ігор Поліщук.

Оновлено теж матеріально-технічну базу закладу охорони здоров’я. Завдяки сучасному обладнанню в лабораторії результати аналізів можна отримати через годину. Те, що раніше робили лише приватні лабораторії, відтепер можна за направленням лікаря зробити безоплатно.

«Ми проводимо всі обстеження на гормони. Ми розпочали постановку маркерів серцевої недостатності. Це щитовидна панель. Це гормони репродукції», – розповідають працівники лабораторії.

На базі лабораторії відбувається пілотне впровадження системного скринінгу на туберкульоз. Дослідження проводять на молекулярно-генетичному рівні. Новітнє обладнання, яке має поліклініка, дозволяє більш точно виявляти захворювання на туберкульоз.

«Уже 18 лікувальних закладів області направляють сюди матеріали. Ми робимо й маємо результати – 10-12% виявлення. Виявлення такого показника захворюваності шляхом мікроскопії раніше не було», – пояснює Лариса Духневич.
У закладі шляхом анкетування пацієнтів в електронній формі приймають побажання щодо покращення сервісу обслуговування.

«Дуже приємно, коли заходиш у відділення і відчуваєш себе гідною людиною, що живеш у гідній країні, яка незважаючи на воєнні дії, створює належні умови для своїх громадян. Це дуже приємно», – говорить переселенка з Харкова Валентина Борматова.

Створено також коллцентр із єдиним номером телефону для запису пацієнтів: (0332) 74-14-47. Така опція надає можливість записатися на прийом до сімейних лікарів і на консультації до вузьких спеціалістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus