USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Заплатить 51 тисячу за підробку документів: підприємець намагався виїхати в Польщу через «Устилуг»

11 Серпня 2024 21:15
Підприємець намагався виїхати в Польщу через «Устилуг» із підробленими документами. План чоловіка провалився, тому тепер він заплатить 51 тисячу штрафу.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

У листопаді торік Євген Ш. замовив у невстановленої особи документи, які надавали право виїхати за кордон у період воєнного стану. Йдеться про тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії № 2486.

Для цього спритник надав особисті дані, а згодом отримав «замовлення» на руки. Наприкінці січня цього року чоловік намагався виїхати до Польщі через пункт пропуску «Устилуг». Він надав прикордонникам куплені документи, але вони вгледіли підробку.

Читати ще: Вітчим загинув, матір хворіє, вдома самотньо: як студент хотів виїхати через Волинь у Польщу

Обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся. Як зазначив, в інтернеті знайшов контакти особи, яка надавала послуги з виготовлення документів для виїзду за кордон військовозобов`язаним чоловікам. Через деякий час отримав їх «Новою поштою». Хотів потрапити за кордон, але був затриманий.

Про обвинуваченого відомо, що він – приватний підприємець, не судимий, кримінал вчинив вперше, на роботі характеризується позитивно. Суд також врахував його систематичну участь у забезпеченні життєдіяльності країни в умовах війни.

Читати ще: Заплатить штраф: підприємець із Київщини хотів проїхати через «Устилуг» із підробленими документами

У підсумку Євгена Ш. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України.

За сукупністю кримінальних правопорушень чоловікові призначили штраф у розмірі 51 тисячу гривень. Крім того, він сплатить майже 4 тисячі за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus