USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Заплатять по 59 тисяч: двоє уродженців Рівненщини незаконно купували на Волині бурштин

26 Червня 2024 21:50
Двоє уродженців Рівненщини незаконно купили 108 кілограмів бурштину на Волині. Тепер вони заплатять по 59,5 тисячі штрафу.

Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду.

Як з’ясувалося, 18 вересня 2022 року поблизу селища Любешів Петро О. та Іван А. придбали у невстановленої особи 108 кілограмів каміння бурштину без будь-яких документів про його походження. Загальна вартість незаконного товару – понад 89 тисяч гривень.

Після цього чоловіки повезли «покупку» до Маневич, але на блокпості їх зупинили працівники поліції, вилучивши її.

Читати ще: Двоє волинян перевозили контрабандний бурштин у Польщу. Як їх покарали

Обвинувачені свою вину визнали повністю, у вчиненому розкаялися, просили їх суворо не карати. Суд взяв до уваги, що уродженців Рівненщини вперше притягують до кримінальної відповідальності, а в одного з них є малолітня дитина.

У підсумку обох визнали винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 240-1 КК України. Чоловікам призначили штраф – по 59 тисяч 500 гривень із кожного.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus