USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

«Запам’ятовую добро». 90-річна волинянка готує до друку третю книгу

14 Травня 2024 08:58
Мешканці Ковельського району Галині Грицюк 90 років, але вона не лише багато читає, а й пише поезію – про і для дітей. Видала теж книгу з віршами про кожну родину свого рідного села Вівчицьк.

Галина Грицюк показує книги, які читає. Їх на прохання жінки з бібліотеки регулярно приносить працівниця соцслужби. Нині старенька мешкає сама. Має четверо онуків і п’ятьох правнуків. Усі роз’їхалися, хто куди, але часто приїжджають у гості до бабусі, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Жінка з гордістю показує свою першу видану книгу про рідне село Вівчицьк. У ній – фото та вірші кожної родини цього населеного пункту. Видали книгу, коли поетесі було 85 років.

Багато років вона учителювала: спершу – в селі Вівчицьк, пізніше – в Голобах. Саме учні та педагогічна діяльність надихнули волинянку на поезію.

Читати ще: «Майже не пив горілки»: 102-річний волинянин мріє дожити до перемоги

«Про дітей написала. Є люди хороші. Про одного-другого написала. Потім думаю: а чим інші гірші? Кажуть: давай пиши. І я написала про кожну сім’ю. А там дворів було 60-70. Маленьке село, але своє – всі як одна сім’я», – наголошує Галина Грицюк.

Усі односельчани були дружні, пригадує жінка.

Згодом Галина Грицюк написала і видала яскраву книгу для дітей «Голос рідної природи». В ній є вірші та історії про дерева, рослин, птахів, пізнавальні кросворди та мудрі легенди.
Діти з селища Голоби, які катаються на велосипедах і активно проводять свій час, надихнули Галину на написання третьої книги «Стежками дитинства».

«Діти бавляться, бігають. Тільки вийду, вони повертаються зі школи. Вітаються. Щось допоможуть. І вирішила: напишу ще книжечку. І в тій книжечці даю опис нашої вулиці й характери тих діток. Вони такі щирі, милі, всеправдиві. Вони нічого не вигадують», – наголошує авторка.

Читати ще: Історія сильної жінки: довгожителька з Луцького району відсвяткувала столітній ювілей

У чому секрет довголіття цієї талановитої і допитливої жінки?

«Скільки прожила, а ніколи зла не тримала на людину. Мене не ображали, але, може, хтось сказав слово. То я не старалася його запам’ятати. Я запам’ятовую добро», – говорить Галина Грицюк.

Бажаємо цій мудрій жінці ще довгих років життя та ще багатьох виданих книг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus