USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Запалили олімпійський вогонь: у Ковелі 26 волинських громад змагалися на спортивному фестивалі. Фото

23 Червня 2024 15:37
У Ковелі провели масштабний обласний фестиваль фізичної культури і спорту, який зібрав учасників з міських, селищних та сільських територіальних громад Волині. Загалом у змаганнях взяли участь понад 600 учасників з 26 громад Волині.

Уже традиційно фестиваль був представлений у дев’яти видах програми: парковий волейбол, риболовний спорт, шашки, дартс, гирьовий спорт, бочча, змагання «Тато, мама, я – активна сім'я», «Козацькі розваги» та «Перетягування линви».

Як зазначив міський голова Ковеля Ігор Чайка, такі змагання у громаді проводять вперше, тож це велика місія, аби залишити в учасників лише приємні враження про місто та спортивну інфраструктуру.
Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад наголосив, що сьогодні відзначають Всеукраїнський Олімпійських день, а також 130-річчя від дня заснування Міжнародного олімпійського комітету.
Також Ковелю випала почесна місія запалити Олімпійський вогонь, який потім буде поширено містами України. Зробити це доручили президенту Національного олімпійського комітету України, колишньому Міністру молоді та спорту України Вадиму Гутцайту. Він також нагадав про важливість розвитку масового спорту й подякував за розвиток спортивної інфраструктури Волині.
«Другий рік ми зустрічаємося на Волині, де розвивається спорт. Під час війни дуже важливо, щоб не припинявся розвиток масового спорту, щоб усі верстви населення мали змогу тренуватися на таких нових стадіонах, дякую вам за це. Сьогодні Олімпійський день, і це ще раз показує нашу незламність завдяки нашим Збройним силам, які захищають Україну. Через місяць ми будемо вболівати за українців на Олімпійських іграх. Весь світ побачив нашу незламність і те, що ми виборюємо нашу незалежність і перемогу», – сказав президент Національного олімпійського комітету України.
Читати ще: На Волині завершився обласний етап військово-патріотичної гри «Сокіл»: результати

Особливо емоційними стали змагання «Тато, мама, я – активна сім'я», у яких брали участь команди, що складалися з трьох членів сім'ї. Підтримку учасників було чути на весь стадіон.
Ще одними захопливими видами програм були «Козацькі розваги» та «Перетягування линви», у яких потрібно було проявити неабияку силу, щоб перемогти.

Для створення команд громади було розділено на чотири групи:

І група – міські територіальні громади;

ІІ група – селищні територіальні громади;

ІІІ група – сільські територіальні громади;

IV група – міські територіальні громади (Луцька, Володимирська, Ковельська, Нововолинська).

Читати ще: Важкоатлетка з Камінь-Каширщини – абсолютна чемпіонка Європи

Очолював спортивну делегацію голова громади або його заступник чи секретар. Також у складі команд були й учасники бойових дій.
Під час фестивалю проводили й збір коштів на FPV-дрони для 100-ї та 14-ї окремих механізованих бригад ЗСУ.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus