USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.62 10.80

«Западенці» збирали на ЗСУ: у Луцьку – концерт учасників «Ліги Сміху». Фоторепортаж

Сьогодні 11:28
У Луцьку в Show Basilic з оновленою гумористичною програмою виступив колектив «Западенці». Учасники шоу «Ліга Сміху. Волонтерський десант» дарували лучанам позитивний настрій та збирали кошти на потреби Збройних сил України.

У складі «Западенців» – представники луцької команди «Замок Любарта» Назар Пащук та Володимир Тишкун, а також актори проекту «Вар’яти-шоу» Володимир Ковцун (Владзьо) і Віталій Тильний. Гумористи об’єдналися на початку війни і відтоді гастролюють із благодійними концертами.

«За період війни колектив «Западенці» дав понад 400 благодійних концертів, а за останні дві місяці – більше ніж 30 виступів для військових. Ми намагаємося приділяти цьому багато часу. На концертах збираємо кошти на підтримку армії, а щоб зібрати більше – робимо аукціони», – поінформував ведучий вечора Назар Пащук.
Після жартівливого представлення колективу на сцену вийшов дует «Замок Любарта». Назар та Володимир одразу ж пройшлися по побутових темах, показавши випадки в університеті, в аптеці та патріотичну бабусю під під’їздом.

Читати ще: Дискотека в Липинах, «прожарка» директора драмтеатру, смерть Путіну: як гумористи «Замку Любарта» відсвяткували десятиріччя. Фоторепортаж

Захоплення залу викликала мініатюра, де жінка везе чоловіка кодуватися від алкоголю. А під кінець виступу гумористи зіграли номер із фестивалю «Ліги сміху-2016» про повернення чоловіка після гулянки.
Далі зал розважав «Король монологів із Тернополя» Владзьо, який зачепив тему батьківства та різниці поколінь. Не обійшлося без згадок про сімейне життя та весілля.

Комік підмітив: «У наш час діти можуть сходити на батут, але образитися на те, що їм не купили морозиво. Я ж у свій час палкою грався».
«Після одруження в жінки з’являється дві функції: заспокоювати, коли він нервовий, і нервувати, коли він спокійний», – пожартував Владзьо.

Читати ще: Луцьк затягнув «Буревіями». Фоторепортаж із концерту SHUMEI

Варто зазначити, що глядачі теж були залучені до гумору, бо ж брали участь у вікторині та пісенному конкурсі.
Між виступами відбувався обіцяний аукціон. За понад 4 тисячі з молотка пішли снаряд та брендований халат. 7600 гривень вторгували за дві авторські книги актора Віталія Тильного «Зі всієї сили». Там гуморист зібрав розповіді про закулісся «Вар’яти-шоу».
«Ми виступаємо під егідою туру «6992 кілометри державного кордону». Він заснований потужною людиною, яка об’єднала різних артистів, як-от Арсен Мірзоян, Злата Огневіч, Антоніна Матвієнко. У їх числі й наш колектив. Кошти з благодійних концертів віддаємо на покупку автомобілів. За період війни цей тур передав для Сил оборони 1406 автомобілів», – зазначив Назар Пащук.

Як додав, підтримує тур відома українська художниця литовсько-польського походження Беата Куркуль. Відтак виникла ідея продати на аукціони репродукцію її картин, які стосуються українських реалій. У Луцьку гумористи виставили на продаж роботу майстрині із підписом самого Валерія Залужного. Лот став найдорожчим, бо за нього віддали 7,5 тисячі гривень.
Закривав програму вечора дует «Вар’яти» із блоком мініатюр. Для луцької публіки підготували «Випадок на мікрорайоні ЛПЗ», а ще показали чергову версію історії про Марічку та Івана, які живуть у горах. До слова, номер про цих персонажів кілька місяців тому закривав виступ «Западенців» у телевізійній «Лізі Сміху».
Читати ще: Made іn Lutsk: репортаж із великого концерту MONATIK у замку Любарта


На завершення гумористи побажали всім якомога швидшої перемоги та заспівали патріотичну пісню на мотив Coolio «Gangsta’s Paradise». За вечір у Луцьку «Западенцям» вдалося зібрати 36 500 гривень для українських захисників.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus