USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Замість занедбаної будівлі – простір для бізнесу та івент-хол: як у Луцьку оновлять кінотеатр «Батьківщина»

22 Липня 2023 09:35
Попри війну Луцьк продовжує оновлюватись. За умов співфінансування з урядом Німеччини в місті проведуть реконструкцію занедбаного колишнього кінотеатру «Батьківщина». Замість занедбаного приміщення, яке є пам’яткою архітектури та містобудування, буде багатофункціональний простір.

Про це повідомляє телеканал «Аверс».

«Наш департамент економічної політики і наш відділ міжнародної співпраці та проєктної діяльності постійно шукають можливості для залучення грантів. Це кошти, які нам дають як безповоротну фінансову допомогу різноманітні міжнародні фінансові організації. В цьому випадку ця програма фінансується урядом Німеччини. Цим приміщенням зацікавилися, бо воно має певне історичне значення.

Ми підготували і подали всі документи, наша заявка була відібрана і погоджена до фінансування. Відповідно до умов проєкту нам фактично дарують 800 тисяч євро, щоб провести там реконструкцію та облаштувати мультифункціональний простір», – поінформував Ігор Поліщук.
Проєкт співфінансуватиметься і з міської казни – на нього піде 200 тисяч євро.

Мер Луцька каже, що в оновленому багатофункціональному просторі будуть і офісні приміщення для підприємців, і сучасний івент-хол, де проводитимуть виставки, творчі вечори, конференції та інші важливі для громади заходи.

«Це приміщення є в напіваварійному стані. Якщо їхати вздовж вулиці П’ятницька гірка, можна побачити, що посередині будівлі утворилася тріщина, яка загрожує його існуванню в подальшому. Або ми його врятуємо зараз, або воно через те, що дуже старе, просто розвалиться. Там передбачається багатофункціональний простір з виставковою залою та коворкінг центр для місцевих підприємців», – резюмував міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 22 Липня 2023 11:26
Чому німці мають нам фінасувати ?
ВІРУС Показати IP 22 Липня 2023 11:54
ЦІКАВО НА ХА ХА НІМЦЯМ ЦЯ БАТЬКІВЩИНА.....
Were Показати IP 22 Липня 2023 12:17
Там вже немає як запаркуватись, а ще туди не заїхали так звані підприємці
Пупкін Показати IP 22 Липня 2023 12:34
Тому що мають гроші, тому що місцевий бізнес краще в Іспанії хату купить, тому що раніше довели ту будівля до ручки
Підпільник Кіндрат Показати IP 22 Липня 2023 19:27
Пане Мер ! Ви ж розумна людина, не втрачайте свій авторитет з тими ремонтами, дворами, дорогами ! Війна, гинуть наші хлопці, не вистачає коптерів, тепловізорів, зброї, кожна копійка має йти на ЗСУ !! А ми будуєм...(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus