USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Замість Єлисейських полів у Парижі створять «незвичайний сад»

12 Січня 2021 07:40
У Парижі Єлисейські поля перепланують і перетворять в «незвичайний сад».

Про це інформує The Guardian з посиланням на мера французької столиці Анн Ідальго, передає Кореспондент.

За словами градоначальниці, на реконструкцію найвідомішого проспекту Парижа витратять 250 млн євро. Роботи на 1,9-кілометровій ділянці почнуться після проведення в місті Олімпійських ігор – вони пройдуть влітку 2024 року.

«Легендарний проспект за останні 30 років втратив свою пишність. Він був поступово залишений парижанами і постраждав від декількох криз», – вважають в Комітеті Єлисейських полів, який ініціював капітальний ремонт Єлисейських полів і його околиць.

На думку президента Комітету Жана-Ноеля Рейнхардта, багатьом французам Єлисейські поля здаються «зношеними», незважаючи на те, що проспект вважається найкрасивішим в світі.

«Району потрібно озеленення та скорочення транспортного потоку», – вважає Рейнхардт.

Архітектор Філіп Кьямбаретта і його фірма PCA-Stream розробили план перебудови Єлисейських полів. Після реконструкції проспект повинен стати «екологічним, бажаним і інклюзивним», зазначив проектувальник.

Роботи на Єлисейських полях розраховують закінчити до 2030 року. До цього моменту на проспекті з’являться тунелі з дерев і додаткові пішохідні зони – під них віддадуть половину нинішніх автомобільних доріг.

Єлисейські поля - одна з головних магістралей Парижа. Довжина становить 1915 метрів, ширина - 71 метр.

Ця вулиця відома на весь світ своїм величним стилем і величезною кількістю шикарних магазинів. У кінотеатрах, розташованих на Єлисейських Полях, часто проходять прем'єри кінофільмів за участю багатьох кінозірок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus