USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Замість випускного – допомогли ЗСУ: луцькі 11-класники придбали генератор для військових

1 Червня 2022 16:08
Замість святкування випускного вечора учні Луцької школи №13 зібрали і витратили гроші на генератор для військових 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, які нині перебувають на передовій.

Про це розповіла класна керівниця випускників Людмила Мельничук, пише Суспільне.

На допомогу військовим діти витратили 16 тисяч, які збирали, щоб відсвяткувати прощання зі шкільним життям. Генератор вже передали представнику бригади.
У класі навчалися 19 учнів. Ідею відмовитися від свята заради військових підтримали усі, – розповів одинадцятикласник Роман Годовицький.

«На уроці якогось дня сиділи і вирішили, що зараз недоречні веселощі, святкування і головне допомогти бійцям. Вирішили на усі гроші, що є на випускний з фонду класу, втілити добру справу», – говорить хлопець.
Учениця класу Надія Бутеєць каже: відсутність свята її не турбує: «не шкода, ми зробили дійсно щось хороше і я буду згадувати про це і пам’ятати, що я доклала руку до перемоги і допомогла зробити якийсь дзвінок і це для мене набагато важливіше, ніж зачіска чи сукня», – зазначила випускниця.

Як розповіла речниця волинської бригади, подарунок дітей – вже на передовій. «Генератор використовується, бо у районі ведення бойових дій досить сутужно зі світлом. Його практично немає і цей генератор дає нам можливість виконувати завдання за призначенням – знищувати ворога і звільняти Україну», – зазначила Надія Замрига.

Зі слів класної керівниці школярів Людмили Мельничук, щоб у дітей лишилася пам'ять про навчання, на гроші, які залишилися після придбання генератора, вирішили усім купити патріотичні футболки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мама Показати IP 1 Червня 2022 16:24
От правильно , молодці. А то в нас є школи де 4 клас святкує випускний в такі часи
Анонім до Мама Показати IP 1 Червня 2022 17:05
А ще у дитсадках святкують випускні. Ото свято садок закінчити!
ABC до Мама Показати IP 1 Червня 2022 21:59
А є ще деякі ковбасники в Острожці, які весілля гуляють із салютами, поки наші хлопці гинуть на передовій. Хоча ці люди вже далеко не шкільного віку і мали би розуміти ситуацію в країні.
Я Показати IP 1 Червня 2022 17:30
Що правильно? Діти теж повинні відпочити. Відстаньте від дітей. Військові отримують від 42тис до 120 тис гривень зарплати. Можна генератора купити. Плюс є ще Міноборони.
Мама до Я Показати IP 1 Червня 2022 18:56
Вони отримують зарплату та захищають вас щоб ви спокійно святкували . І не думаю взагалі що вони це за гроші роблять. Життя дорожче… А ще в них сім’ї, вдома самі без допомоги. Чи хай свої ж гроші , крім себе, ще на війну кидають.. може нам потрібно допомагати, тим хто в тилу? Чи дайте ми будем святкувати, а вони хай воюють за свої зарплати. За Міноборони мовчу. Горбатого могила справить. І коли хтось із близьких потрапляє в пекло, то маєш надію тільки на себе та близьких…А ви пропонуєте ще й нам болт забити на військових бо почули за велику зарплату. Йдіть воюйте тоді за ці гроші…А не рахуєте чужі
Я до Мама Показати IP 1 Червня 2022 21:14
Емоції збавте. Ще від зп не відмовився ніхто. Всі не можуть воювати, грошей не хватить. На 1 воїна має працювати 20 людей, роботи в людей немає, багатьом зменшують зп, ціни ростуть, всі хочуть закінчення війни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus