USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Замість військового збору можуть підняти інший податок: Стефанчук повідомив подробиці

Сьогодні 19:06
Ініціатива уряду про підвищення військового збору може бути не ухвалена, але підвищення податків у тому чи тому вигляді все одно відбудеться.

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю Українським новинам.

«Є філософія, яку запропонував уряд – у багатьох місцях узяти потроху ... Вони запропонували таку модель. Існує інша модель – взяти один податок, який має найширшу базу обслуговування, а саме податок на додану вартість і підвищити його на певний відсоток», – повідомив Стефанчук.

Політик вважає, що багато чого залежатиме від дискусії в профільному комітеті. За його словами, проєкт закону про підвищення ПДВ буде простіше ухвалити, але альтернативи підвищенню податків немає.

«Ми усвідомлюємо, що ми можемо або збільшувати надходження до бюджету шляхом підняття оподаткування, або через емісію. Емісія – це не вихід», – підсумував Стефанчук.

Читати ще: Українцям слід готуватись до суттєвого підвищення податків

Раніше у Верховній Раді озвучили дефіцит бюджету Міноборони на 2024 рік. Тільки на грошове забезпечення не вистачає 36% від необхідної суми, або 430 мільярдів гривень.

У зв’язку з низкою фінансових проблем Україна вперше з початку російського вторгнення збирається підвищити податки. Кабінет Міністрів підготував законопроєкт, яким передбачено підвищення низки податків. Зокрема, військовий збір зросте з нинішніх 1,5% до 5% і більше в окремих випадках.

Читати ще: Рада хоче дозволити корупціонерам офіційно відкупатися від тюрми
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus