USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.56 10.68

Замість того, щоб гасити пожежу, нам кажуть «нехай ще погорить», – Ігор Палиця про COVID-19

5 Грудня 2020 12:23
Україна запізнилася із введенням повного локдауну для боротьби із COVID-19.

Таку думку в ефірі програми "Право на владу" висловив народний депутат України, голова партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

«Пожежу гасять, коли вона лише розпочинається. А коли нам кажуть «нехай ще погорить», то зрозуміло, що пожежу потім буде ще важче зупиняти. Навіть якщо зараз закрити країну на локдаун, ми не подолаємо епідемію», – заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІГОР ПАЛИЦЯ ПОЯСНИВ, ЧОМУ ФОПАМ НЕ ВИПЛАЧУЮТЬ ПО 8 ТИС. «КОРОНАВІРУСНОЇ КОМПЕНСАЦІЇ»

Палиця вважає, що локдаун мав би сенс, якби допоміг збільшити кількість місць у лікарнях та закупити обладнання та медикаменти, а цього не відбудеться.

«Локдаун не дасть збільшення кількості ліжок у лікарнях, не дасть збільшення місць у реанімаціях. 3 тижні тому уряд вирішив виділити регіонам 1,5 мільярди гривень на збільшення кількості ліжко-місць. Лікарні законтрактувалися, там вже знають, що робити, де взяти обладнання. А субвенція й досі не надійшла. Грошей немає! Тому нам зараз потрібно не вбивати бізнес, а слідкувати за тим, щоб люди дотримувалися маскового режиму, щоб зберігали соціальну дистанцію. І нехай всі працюють», – підкреслив народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ПРИКРАШАННЯ» СТАТИСТИКИ: ЧОМУ ЛІКАРІ ЗМУШЕНІ ЗАВИЩУВАТИ СПРАВЖНЮ КІЛЬКІСТЬ ЛІЖКОМІСЦЬ

Ігор Палиця також зазначив, що проти запровадження в Україні жорсткого локдауну свідчить і досвід європейських країн.

«Подивіться на ту ж Італію. Чи допомогла їм, наприклад, комендантська година покращити статистику? Ні! Але що зробила Європа: вони запровадили жорсткий локдаун восени. А тепер його послаблюють. Бо в Європі знають, що кінець грудня та початок січня – це найбільш сприятливий період для бізнесу. І вони тепер відкриваються! З 1 грудня – Франція, з 24 грудня – Австрія. У Європі роблять усе, щоб дати можливість заробити людям. А ми говоримо про те, щоб закрити бізнес», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІГОР ПАЛИЦЯ ПОЯСНИВ, ЯК ВИЖИТИ БІЗНЕСУ В УКРАЇНСЬКИХ РЕАЛІЯХ

Депутат переконаний, що, якщо вже запроваджувати локдаун, то це слід робити вибірково, з урахуванням специфіки регіонів.

«На Волині, наприклад, вже 2 тиждень зменшується кількість госпіталізацій важких хворих. Не знаю, чому так. Можливо, тому що Західна Україна раніше почала хворіти, і там вже перейшли певний рубікон. Тому потрібно дивитися окремо на кожний регіон. Якщо в Одесі чи у Києві немає ліжко-місць, там потрібен локдаун. А там, де кількість вільних ліжок збільшується, локдаун не потрібен. Тут необхідно застосовувати вибірковий підхід», – зазначив Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus