USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Замість п’яти років тюрми – умовний термін: волинянина судили за крадіжку деревини

Сьогодні 19:24
Волинянина, який вкрав 11 колод, ледь не посадили за ґрати на п’ять років. Ківерцівський районний суд, як йдеться у вироку, обмежився роком умовного терміну.

Правопорушення Володимир Я. скоїв 14 травня 2024 року. Із Мощаницького лісництва, що поблизу селища Цумань Луцького району, він викрав 11 колод сосни.

Усе це завантажив на автомобіль кустарного виробництва із підводою, але згодом його зупинили працівники лісової охорони. Сума збитків, завданих лісівникам, становила 5175 гривень.

Читати ще: Зрізав три сосни в заповіднику: на Волині кочегара ледь не посадили в тюрму

Обвинувачений вину повністю визнав, у вчиненому щиро розкаявся, просив суворо не карати. Представник потерпілого претензій до винуватця не мав, щодо міри покарання покладався на суд.

Суд кваліфікував дії чоловіка за ч. 4 ст. 185 КК України, тобто як таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану. Обвинувачений – уродженець Рівненської області, раніше не судимий, не працює, характеризується позитивно.

Читати ще: З волинянина, який зрізав три дерева в заповіднику, стягнули 200 тисяч гривень

У підсумку Володимира Я. визнали винним і призначили йому позбавлення волі на п’ять років. Але покарання замінили роком іспитового строку. Крім того, чоловік заплатить шість тисяч гривень за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus