USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Замість операції на серці – кримінал: судять волинського військового, який воював сім років

13 Червня 2023 08:08
У Володимирі розпочався суд над 45-річним військовим Сергієм Мілецьким, якому закидають самовільне залишення військової частини. Чоловік сім років воював на передовій.

Суд розпочався з того, що військовий прокурор попросив заборонити журналістам показувати його обличчя. Його прохання суд задовольнив, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Військовий Сергій Мілецький, який потребує операції на серці, нині замість того, щоб лікуватися, ходить по судах.

Читати ще: Переніс інфаркт і потребує негайної операції: судять військового з Волині, який воював сім років

Поранення чоловік отримав на полі бою.

Коли Сергій Мілецький почав лікуватися, у військовій частині йому вліпили самовільне залишення служби. На кілька днів він не зміг надати підтверджувальних документів із госпіталю, бо там просто не було вільного місця через величезну кількість поранених. Саме через те, що з військового госпіталю Сергія відправили додому, склалася така ситуація з лікарняним.

«Почуваюся непогано. Вживаю таблетки. Інколи буває гірше, інколи – краще… Планую оперуватися, але для того щоб це зробити, потрібно пройти етап суду, повернутися у військову частину після його рішення, взяти знову направлення і звернутися в лікарню», – розповідає військовий Сергій Мілецький.

Якщо його засудять за цією кримінальною статтею, то соціальних виплат, які передбачені військовим, йому не бачити.

«Зараз появилися нові досить жорсткі зміни, які навіть передбачають, що військовослужбовця можуть звільнити з військової служби за рішенням суду по статті. Відповідно, жодних привілеїв і пільг він не буде мати», – пояснює Сергій Мілецький.

Ось так легко з героя війни можна перетворитися в підсудного. Невже у військовій частині в разі відсутності лікарняного листа, з огляду на тяжку хворобу, чоловіка не могли відправити у відпустку або звільнити зі служби за станом здоров’я?

«Я потрапив у таку ситуацію. Тепер думаю, як із неї вийти… Наскільки я знаю, таких справ досить багато», – додає військовий.
Своєю чергою, речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко коментує цю резонансну справу так: «Згідно з даними слідства, військовослужбовець залишив розташування військової частини без дозволу командира. За цим фактом військова служба правопорядку провела службове розслідування та встановила наявність підстав для передачі матеріалів до ДБР, яке і зареєструвало кримінальне провадження. У ході досудового розслідування факт самовільного залишення солдатом військової частини підтвердився. З’ясувалося, що в умовах воєнного стану він без поважних причин майже на 20 днів покинув виконання службових обов’язків. Зазначу, що військовий повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Саме ці фактори, на підставі статті 66 Кримінального кодексу України, визначено як пом’якшувальну обставину».

Наступне засідання у справі Сергія Мілецького відбудеться 15 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Євген Показати IP 13 Червня 2023 08:39
То і є справжня Україна це корупція , беззаконня та свавілля. Воїн віддає своє життя та здоров'я щоб ми могли жити, а потім на нього вішають всіх собак та саджають в тюрму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus