USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Замість аварійного паркану – сквер: у Луцьку демонтують низку тимчасових споруд

17 Листопада 2021 12:47
У Луцьку демонтують низку аварійних тимчасових споруд або таких, що встановлені з порушеннями.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради. Члени виконкому розглянули кілька проєктів решень про демонтаж.

Заплановано демонтувати господарську споруду на вулиці П’ятницька Гірка, 5, тимчасову споруду та шлагбауми на вулиці Карпенка-Карого, 1, тимчасову споруду на вулиці Клима Савура, 81, самочинно розміщені термінали самообслуговування на вулицях Ковельська, 3, 4, Гордіюк, 35, проспекті Соборності, 32, 42, конструкції на вулиці Кравчука, 40, огорожі на проспекті Молоді, 25 та тимчасову споруду на вулиці Потебні, 44.

Як розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук, на вулиці Карпенка-Карого, 1 (біля ТЦ «Ювант») мають демонтувати обмежувачі рухи та шлагбауми біля парковки.

«Демонтаж – це завдання підприємця. Ця тимчасова споруда перебуває на території, що не входить до площі, орендованої підприємцем. Ба більше, в межах цієї стоянки підприємець орендує близько 70% площі, а плату бере з усіх автомобілів, які там паркуються. До мене зі скаргою звернулися підприємці, які працюють у ТЦ «Ювант», які за неймовірні гроші купили там магазини. З них беруть кошти за те, що вони приїжджають і завозять свій товар. А частина території цієї парковки є комунальною. Це неправильно», – сказав Ігор Поліщук.

Він зазначив, що письмово звертався з проханням дати можливість підприємцям ТЦ «Ювант» безплатно заїжджати транспортом, однак відповіді поки не отримав.

Своєю чергою, член виконкому Петро Бойко звернув увагу на демонтаж паркану на проспекті Молоді, 25. Він розказав, що проживає в цьому районі й пам’ятає, що паркан там стоїть близько 20 років.

«Цей паркан не входить у жодні рамки. Але що буде далі? Люди просили встановити там лавки», – зауважив він.

Міський голова Ігор Поліщук додав, що частина ділянки, де розміщено паркан, перебуває у приватній власності, а частина – в оренді.

«Паркан потрібно зняти однозначно, тому що він перебуває в жахливому стані, він напіваварійний і скоро завалиться. На мою думку, там необхідно досипати землі, засіяти газон, поставити лавки і там буде сквер. Тому що на такій земельній ділянці, площа якої (разом із орендованою) не перевищує п’ять соток, не уявляю, що можна побудувати, враховуючи чинні норми. Там усе в червоних лініях. Тому перспектива будівництва на цій ділянці є дуже сумнівною», – пояснив він.

Також дав доручення директору департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніаміну Тузу вивчити питання викупу земельної ділянки, яка перебуває у приватній власності, в суспільних потребах для облаштування скверу.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 17 Листопада 2021 17:01
Чому не демонтовуєте самовільно встановлений кіоск на перехресті вул. Дубнівської і Метельницького ? Поставили прямо на пішохідному переході, у трикутнику видимості ! Діти йдучи до школи не можуть світлофор побачити ! До біди недалеко !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus