USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Замінили системи опалення, відреставрували вікна та придбали нові меблі: на Волині оновили відділення екстренки

Сьогодні 21:05
Упродовж трьох місяців у Маневицькому відділенні екстреної медичної допомоги замінили системи опалення, водопостачання та електромережу, пофарбували стіни, відреставрували вікна, замінили двері і підлогу, а також придбали нові меблі.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Відремонтоване відділення екстреної медичної допомоги оглянули голова Волиньради Григорій Недопад, парламентарка Ірина Констанкевич та голова громади Олександр Гаврилюк.

Очільник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль зауважив, що з огляду на велике навантаження, тутешній персонал потребував кращих побутових умов. Він розповів, що приміщення були у вкрай незадовільному стані і давно потребували капітального ремонту.

«За згоди нашого засновника – обласної ради – ми налагодили більш тісну співпрацю з Маневицькою громадою і сплачуємо податки за наших працівників до місцевого бюджету. І сьогодні ми бачимо результат нашої спільної роботи. Загальна вартість ремонтних робіт склала близько 360 тисяч гривень, з яких 260 тисяч грн – це кошти нашого комунального підприємства і 100 тис. грн – співфінансування із бюджету Маневицької селищної ради. До виконання ремонтних робіт активно долучались самі працівники відділення та їх родини і лише при потребі наймали фахівців», – зауважив Володимир Шмаль.
«Ми налаштовуємо усі територіальні громади на більш тісну співпрацю із відділеннями центру екстреної медичної допомоги, бо йдеться про порятунок життя і збереження здоров’я волинян. Обласна рада особистим прикладом демонструє необхідність такої взаємодії, адже зі свого боку ще у 2021 році ми подбали, щоб адміністрація центру переїхала у просторі й належно обладнані», – додав голова обласної ради Григорій Недопад.

Читати ще: У Луцькій клінічній лікарні після ремонту відкрили відділення фізіотерапії

«Відтепер бригади Маневицького відділення ЕМД, що обслуговують понад 30 тисяч населення у 30-ти населених пунктах Камінь-Каширського району, матимуть сучасні та комфортні умови для роботи та відпочинку», – констатував Володимир Шмаль.

Народна депутатка України Ірина Констанкевич подякувала керівництву Волинської екстренки за їхній приклад ефективної роботи. «Я зичу процвітання Маневицькій громаді, і нехай цей зразок співпраці, яка увінчалась таким гарним результатом, стане прикладом для інших громад», – наголосила вона.
З нагоди новосілля працівники Маневицького відділення екстреної медичної допомоги отримали також ключі від новенького реанімобіля, 2024 року випуску і вартістю 2,7 млн гривень. Про це подбала адміністрація екстренки. «Цей автомобіль оснащений кисневими балонами, апаратом ШВЛ, дефібрилятором, інфузоматом та іншим сучасним медичним обладнанням, яке потрібне для транспортування важких пацієнтів на великі відстані. Також тут є додатковий комплект зимових автопокришок»,- розповів Володимир Шмаль.
«Чи не найголовніше на сьогодні те, що Волинська екстренка не стоїть осторонь потреб ЗСУ і систематично оновлюючи свій автопарк, постійно відправляє санітарний транспорт на фронт для порятунку життів наших захисників. Частина карет також передається на обласні комунальні заклади, які мають у них гостру потребу. Можу також анонсувати, що у жовтні Маневицька громада отримає ще один автомобіль швидкої допомоги», – резюмував голова облради Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus