USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Залишив пасіку з 70 вуликами: бджоляр із Харківщини переїхав на Волинь

23 Серпня 2022 09:41
Бджоляр із Харківщини Федір Дейнека через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну разом із донькою переїхав на Волинь. Родом чоловік з селища Старий Салтів, яке майже два місяці перебувало в окупації ворожими силами.

Як повідомляє Суспільне, зараз живе у селі Гайове Ківерцівської громади, де доглядає за бджолами колеги, який захищає Україну. З волинянином Федір Дейнека познайомився під час семінарів та виставок-ярмарків.
Евакуювався на Волинь Федір Дейнека після того, як біля його будинку влучив снаряд і зруйнував господарські будівлі у дворі. Найважче, говорить, було покинути пасіку, у якій доглядав 70 вуликів.

«Із зими вийшли прекрасні вулики, я не нарадувався: перший огляд я зробив їм, а потім почалася війна. І тільки вийдеш на вулицю – десь прилітає, десь гупає, стріляє, осколки розлітаються і тому до пасіки я доступу не мав», – говорить пасічник.
Федір Дейнека пригадує: коли в селище зайшли російські солдати, дізнався не одразу, а дорогою до лікарні, де його зупинили росіяни.

«Вже пост стояв їхній і вони мене зупинили. Форма сама по собі викликала почуття огиди: брудні, засмальцьовані, різної масті, на армію це не схоже було. Один підійшов, каже: «Ми вас прийшли визволяти, ви самі не розумієте, що ви під гнітом бендерівців». Я кажу: «Ми самі бендерівці, ми нікого не боїмося», – розповів харків’янин.
«Коли наші почали вибивати їх, вони жили в школі, і зразу туди прилетіла бомба і лупонула по них, то вони всі повискакували у свій «Урал» і на ходу тікали. Після цього почалося справжнє пекло. В нас водосховище Печенізьке, на стороні, де ми живемо, там наші зайняли, а з іншої сторони орки. І звідти мінометами лупили по нас. Почали руйнувати всі будівлі», – розповів бджоляр.

Як зазначив харків’янин, за домом, особливо за власною пасікою, дуже сумує. Федір Дейнека додає: як тільки його селище перестануть обстрілювати, повернеться додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus