USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.50

Залишки підземель консервуються: у Луцькраді прокоментували будівельні роботи на Кафедральній

Сьогодні 12:45
Проєкт будівництва на вулиці Кафедральній, 13 погоджено центральним органом охорони культурної спадщини, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини, а саме листом Міністерства культури України від 12.03.2012 № 349/22/51-12 щодо будівництва житлово-офісного комплексу по вул. Кафедральній, 13 у м. Луцьку.

На земельній ділянці за вищезгаданою адресою проводилися археологічні дослідження Державним підприємством «Науково - дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України, інформують у Луцькраді.

Відповідно до частини першої прикінцевих положень Закону України «Про охорону культурної спадщини», частина сьома статті 32 цього Закону, де йдеться про отримання дозволу, втратила чинність з 01.01.2023 року. Тому дозвіл на містобудівні, архітектурні чи ландшафтні перетворення, будівельні, меліоративні, шляхові, земляні роботи у межах зон охорони пам’яток, історичних ареалів населених місць, занесених до списку історично-населених місць України, не вимагається.

В Реєстрі будівельної діяльності за параметром пошуку «адреса об’єкта будівництва» або «кадастровий номер земельної ділянки» наявна інформація про об’єкт за вищезазначеною адресою: «Декларація про початок виконання будівельних робіт «Нове будівництво житлово-офісного комплексу на вул. Кафедральній, 13 у м. Луцьку», від 19.01.2011 № ВЛ08311019551 зі змінами від 19.08.2024 року», тобто забудовник має право здійснювати роботи на об'єкті.

Таким чином, залишки фундаментів підземель консервуються для майбутніх досліджень.

Нагадаємо, ТОВ «МБК» на умовах оренди надали дві ділянки на вулиці Кафедральній, 13 та Драгоманова, 15 у Луцьку для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу. Представник ТОВ «МБК» повідомив, що на ділянках планують забудову з дотриманням концепції Старого міста. Він представив візуалізацію та зауважив, що будівлі не матимуть більш як три поверхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus