USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Залужний вперше зустрівся з американським генералом Марком Міллі

17 Січня 2023 19:28
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі у Польщі.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ та Associated Press.

«Сьогодні в Польщі відбулася моя перша особиста зустріч із головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Подякував генералу Міллі за непохитну підтримку і допомогу, надану Сполученими Штатами та союзниками Україні.

Окреслив нагальні потреби Збройних Сил України, задоволення яких прискорить нашу Перемогу», – сказав Залужний.

Це була не лише перша зустріч Залужного з Міллі, а й перший виїзд головнокомандувача ЗСУ за кордон із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У вівторок вищий американський військовий офіцер, генерал армії США Марк Міллі, відвідав місце поблизу українсько-польського кордону і вперше особисто поспілкувався зі своїм українським колегою. Місце зустрічі не розголошується.

Ця зустріч підкреслила зростаючі зв’язки між двома військовими і відбулася в критичний момент, коли війна Росії з Україною наближається до річної позначки, пише AP.

Міллі зустрівся з Залужним на кілька годин на південному сході Польщі. Обидва військові лідери часто говорили про потреби України та стан війни протягом останнього року, але ніколи не зустрічалися.

Зустріч відбувається в той час, коли міжнародне співтовариство нарощує військову допомогу Україні, включаючи розширену підготовку українських військ з боку США та надання ракетної батареї «Патріот», танків, а також збільшення кількості систем протиповітряної оборони та інших систем озброєння з боку США та коаліції європейських та інших країн.

«Це також знаменує собою ключовий момент у війні. Українські війська ведуть запеклі бої на сході Донецької області, де російські війська, доповнені тисячами приватних підрядників «Вагнер Груп», намагаються переломити ситуацію після низки невдач на полі бою в останні місяці», – зазначає AP.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus