USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.50 10.60

Залізний трон з «Гри престолів» продали на аукціоні за $1,5 мільйона

Сьогодні 00:18
У місті Даллас в США відбувся тематичний аукціон за серіалом «Гра престолів». Легендарний Залізний трон пішов з молотка за $1,49 мільйона і став найдорожчим лотом. Торги за трон тривали близько шести хвилин.

Про це повідомляє УП. Життя з посиланням на Associated Press.

Репліку трону виготовили з пластику й пофарбували металевою фарбою. Він ідентичний із серіальною версією, адже був вилитий з оригіналу, й повторює усі його деталі.

Читати ще: Костюм принцеси Леї із «Зоряних воєн» продали на аукціоні за $175 000

Всього на події змогли зібрати $21 мільйон. На продаж виставили 900 лотів, серед яких – обладунки, зброя, костюми, прикраси та декорації. За результатами продажів аукціон став другою за величиною розважальною подією аукціонного дому Heritage Auctions з 2011 року. В торгах брали участь 4500 людей.
Читати ще: На аукціоні продали легендарні двері з фільму «Титанік»

Окрім Залізного трону, на аукціоні було представлено понад 30 інших лотів із шестизначними цінниками. Меч Джона Сноу, Довгий кіготь, продали за $400 тисяч, а його убрання ордену Нічної варти пішло з молотка за 337 тисяч.
Комплект обладунків Джеймі Ланністера з чорної шкіри приніс $275 тисяч, а його костюм королівської гвардії, включно з мечем Клятвопорушником, пішли за $212 тисяч. Обладунки охоронця королівської гвардії, які носив персонаж Грегор Гора Кліган, було продано за $212,5 тисячі.
Сірий замшевий костюм Дейнеріс Таргаріан продали за $112,5 тисячі, що перевищило стартову ціну рівно на 100 тисяч. Червона сукня Серсеї з фіналу серіалу пішла за $137,5 тисячі, й це перевищило початкову ціну на 122,5 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus