USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Залізниця, рівень обслуговування та Старе місто: як у Луцьку розвиватимуть туризм

23 Грудня 2020 11:21
В обласному центрі Волині затвердили програму розвитку туризму у міській територіальній громаді на наступні два роки. На реалізацію програми планують витратити 7 мільйонів 240 тисяч гривень.

Про це йшлося 23 грудня під час пленарного засідання позачергової 2-ї сесії Луцької міської ради.

Начальниця управління туризму та промоції Катерина Теліпська розповіла, що програма є логічним продовженням попередньої програми. З її слів, до міста доєдналися громади, тому з’явився більший туристичний потенціал.

"Управління туризму працює в напрямку туристичної інфраструктури та промоції. В програмі приділено увагу внутрішній промоції. У школі запровадять урок "Луцькознавства". Якщо ми не зможемо проводити масові заходи через пандемію, що для нас дуже важливо, то будемо здійснювати промоцію через відеоматеріали. Однією з амбітних цілей є перетворення Луцька на центр туризму в області, аби турист міг приїхати, побути в місті та поїхати на інші туристичні об’єкти області. Також ми хочемо створити нову туристичну стратегію міста«, – поінформувала Катерина Теліпська.

Вона також розповіла, що управління зверталося до Укрзалізниці щодо сполучення Луцька з великими містами, але там послалися на недостатню кількість рухомого складу та навіть висловили пропозицію купити місцевому самоврядуванню декілька вагонів. Проте вдалося домовитися з міжнародним автобусним перевізником, аби той прокладав маршрути через Луцьк.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що є багато скептиків того, що місто не має туристичного потенціалу, але він з цим не погоджується.

«В нас є багато цікавих місць та локацій, зокрема музей Корсаків та прекрасний центральний парк, але необхідно зробити акцент на Старому місті. Раніше було напрацьовано десять кроків щодо покращення Старого міста і деякі з них вже реалізовані», – зазначив міський голова.

Так, загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, – 7 мільйонів 240 тисяч гривень, з них 750 тисяч – кошти з інших джерел.

Завдяки програмі планують розробити реалізувати низку заходів стратегічного й тактичного характеру:

– продовжити лобіювання питань зміни графіків руху залізничного транспорту з метою оптимізації туристичних потоків до міста Луцька, введення нових залізничних та автобусних маршрутів;

– залучити нових автобусних перевізників з метою поєднання Луцька з великими містами України та зарубіжжя, а також найближчими аеропортами;

– впорядкувати, ознакувати та промувати об’єкти туристичного інтересу на території Луцької міської територіальної громади;

– покращити рівень обслуговування громадян закладами індустрії гостинності шляхом організації та проведення семінарів, тренінгів, пізнавальних поїздок, програм з обміну досвідом для фахівців, залучених у туристичну сферу: готельєрів, рестораторів, гідів, турагентів;

– створити умови для збільшення кількості туристичних фірм, що займаються в’їзним та внутрішнім туризмом;

– підвищити ефективність використання туристичних об’єктів шляхом оптимізації графіків роботи, доступності для громадян з інвалідністю, створення нових туристичних маршрутів та продуктів, включаючи туристичні об’єкти на новоприєднаних територіях Луцької міської територіальної громади;

– ініціювати створення програми підсвітки туристичних об’єктів та вулиць Луцької міської територіальної громади в цілому;

– ініціювати створення комунального закладу «Центр дослідження історії Луцька»;

– використовувати рекреаційні та туристичні ресурси Волинської області для розвитку широкої сітки туристичних маршрутів, що включатимуть Луцьк та впроваджувати уже розроблені туристичні маршрути концепції «Луцьк +»;

– брати участь у написанні проєктів для залучення додаткових донорських коштів у розвиток туризму міста;

– підтримувати громадські ініціативи у галузі туризму і забезпечити їх фінансування та реалізацію;

– забезпечити належний рівень промоції міста в Україні та за кордоном;

– покращити інформування громадськості в Україні та закордоном про історико-культурну спадщину міста шляхом співпраці з місцевими, загальноукраїнськими та закордонними ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 23 Грудня 2020 12:50
"прекрасний центральний парк" - порівнюючи з чим він прекрасний? Невже ви серйозно думаєте, що туристи будуть їхати подивитись як ви класно гірлянди в парку порозвішували? Хіба не Старе місто - це головний туристичний об"єкт міста і хіба не його потрібно приводити до ладу? До того ж в місті є старі об"єкти, які просто руйнуються на очах: будинок офіцерів, зелений будинок(на Ярощука, якщо не помиляюсь)
До лучанин Показати IP 23 Грудня 2020 14:47
Таке враження,що у міськраді одні нелучани...Вони будуть лобіювати зміни до графіку руху залізничного транспорту?!а у нас взагалі той транспорт є?
К.лучанин Показати IP 23 Грудня 2020 15:54
До міськради: Відновіть рух рейкового автобуса до Львова, який був дуже зручний для лучан, туристів, студентів. Чого його відмінили , а потяг забрали до Києва? Не змогли відстояти? Відновлення руху до туристичного Львова -культорної столиці України просто необхідне і для Луцька з його турпрограмою. По -друге, які "стратеги" ліплять оцю туристичну програму без конкретики, одні загальні фрази типу "продовжити лобіювати", "залучити нових перевізників...", і т.д. Повернусь до питання рейкового автобуса., Відновіть його!!! Це буде звязок зі Львовом,який і звяже Луцьк з іншими містами України, а також з зарубіжжям. Треба цінити такі можливості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus