USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Залякують катуваннями: чеченців силоміць женуть на війну «добровольцями», – ЗМІ

16 Червня 2022 00:37
Жителів Чечні шантажують викраденням рідних, катуваннями та вдаються до інших методів тиску, якщо ті відмовляться їхати воювати в Україну.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Insider.

Опозиційний чеченський блогер Хасан Халітов розповів журналістам, що місцеві силовики викрали його брата і відправили на війну. У керівництві чеченської правозахисної організації «Вайфонд» повідомили, що такі звернення до них регулярні.

«Нам навіть складно порахувати точну кількість тих, хто звернувся. Багато хто настільки заляканий, що, тільки-но отримавши відповідь, стирають листування і видаляють свій акаунт. Пройшовши через приниження та тортури, люди дуже залякані. Інші пишуть із секретного чату в Telegram, де повідомлення видаляються», – пояснили правозахисники.

Людей відверто шантажують: або їдете в Україну воювати, або сядете в тюрму за вигаданими причинами. Потенційного «призовника-добровольця» також залякують тортурами близьких людей.

Свідки повідомили в правозахисну організацію, що чеченські силовики вимагають хабарі у розмірі від 450000 рублів за відкуп, щоб не їхати на війну.

Більшість, щоб уникнути катувань, все ж таки їдуть на фронт, але також бувають і наступні ситуації:

«Страшно, коли посягають на честь чоловіка чи його дружини, сестри, дочки. Силовики приходять у будинок, починають чіплятися до жінки, роздягати її. Для нашого менталітету це найжахливіше. Краще померти, ніж бути таким приниженим. Після цього тебе і чоловіком не вважатимуть. А для кадировців це звичайна практика», – підкреслили в організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus