USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Закупівлі ліків в Україні: Кабмін змінив правила для лікарень

8 Липня 2023 07:10
Уряд зобов’язав медзаклади закуповувати деякі ліки та медичні вироби виключно через електронний каталог Prozorro Market. До списку увійшли ті ліки, які найчастіше купували публічні замовники в 2022 році.

Відповідну ухвалу затвердив Кабінет міністрів, повідомляє OBOZREVATEL.

Правило стосується закупівель, якщо:

- сума закупівлі перевищує 50 тисяч гривень;

- лікарські засоби входять до відповідного переліку, затвердженого Кабміном (понад 160 найменувань препаратів, що найчастіше закуповуються на Prozorro Market).

Закупівлі повинні проводитись шляхом запиту ціни пропозиції. Передбачається, що ціни будуть на 15-20% нижчими, ніж під час проведення окремих тендерів.

Читати ще: Введення електронного рецепту: волинянам розповіли, як отримати необхідні препарати за програмою «Доступні ліки»

За словами заступниці міністра економіки України Надії Бігун, нижча ціна при закупівлі через Prozorro Market забезпечується завдяки більшій кількості пропозицій постачальників.

«На початку цього року... при купівлі лікарських засобів середня кількість учасників закупівель становила 4,58. Для порівняння, при використанні інструменту відкритих торгів у закупках брало участь у середньому 2,19 учасників», – пояснила Бігун.

За прогнозами, до кінця 2023 року загальна сума таких закупівель наблизиться до 2 млрд гривень. А економію хочуть підвищити більш ніж до 20% – за рахунок залучення до торгів ще більшої кількості постачальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus