USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Закрив собою побратима: загиблому в АТО лучанину сьогодні виповнилося б 30 років

23 Березня 2021 19:15
Герой Максим Шульга, який віддав життя за незалежність і єдність України, сьогодні святкував би 30 день народження.

За життя волинський боєць Максим Шульга був неабияким патріотом. Перед тим, як відправитись на війну, він написав на власній сторінці у соцмережах: «У разі агресії Росії проти незалежної Української Держави зі зброєю в руках буду убивати російських окупантів доти, доки в моїх грудях б’ється серце. Слава Україні!»

Максим народився 23 березня 1991 року у Луцьку. Навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №25 та Волинському технікумі Національного університету харчових технологій. Призвали хлопця на військову службу за контрактом у 2010 році, а служив він в лавах 80 окремої аеромобільної бригади Збройних сил України. У березні 2014 року став заступником командира взводу та у складі першої батальйонної тактичної групи виїхав у зону АТО.

Загинув військовий 26 серпня 2014 року. Йому було лише 23 роки. Хлопець отримав множинні осколкові поранення, накривши собою побратима, під час обстрілу російсько-терористичними угрупуваннями позицій українських військових в районі селища міського типу Новосвітлівка Краснодонського району Луганської області.

Після надання першої медичної допомоги, було прийнято рішення евакуювати поранених бронетранспортером до Міжнародного аеропорту «Луганськ». По дорозі до аеропорту військові потрапили під танковий обстріл. Не дочекавшись допомоги, Максим помер від отриманих поранень.

Поховали Героя 30 серпня 2014 року на Алеї почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа.

Максим Шульга 23 травня 2015 року посмертно був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту».

20 листопада 2015 року в Луцьк на фасаді будівлі загальноосвітньої школи №25, де навчався хлопець, йому було відкрито меморіальну дошку, а 20 грудня 2015 року на фасаді його будинку.

7 серпня 2018 року Максиму присвоємо статус почесного громадянина міста Луцька. 3 жовтня 2020 року був посмертно нагороджений відзнакою «Народний Герой України».

Його самовіддане служіння Батьківщині завжди буде прикладом для інших. Ціною свого життя Максим дав шанс мільйонам українців на мирне небо і безпеку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus