USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Закрив собою побратима: воїн з Волині, який втратив обидві ноги, бореться за праву руку

15 Липня 2024 18:10
У свої 24 роки він втратив дві кінцівки, але продовжує боротися за своє здоров’я. Це історія солдата Дмитра Перегудова, який протягом 18 місяців бачить лікарняні стіни і прагне повернутися до своїх побратимів.

Мати Дмитра Таїсія відкрила збір коштів на лікування сина. Усі охочі можуть скидати донати на картку: 5168 7521 0637 6752, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

«В дитинстві я його називала Ведмежатком Балу. Він був пухкенький. Народився з вагою 5,950 кілограма, був кучерявим і з щічками на плечиках. У нього було довге волосся», – пригадує мама Дмитра.

За її словами, син може підтримати, зрозуміти та втішити.

«Зранку в перший день війни він відразу зателефонував: «Мамо, знаєш, що війна почалася? Що мені робити? Там мої побратими!» – говорить Таїсія.

Дмитро Перегудов вступив до лав захисників ще у 2018 році, підписавши контракт. Пробув там два роки, а коли почалася повномасштабна війна, не зміг залишитися осторонь. Дмитро отримав численні поранення, закривши тілом побратима.

«Уражена верхня ліва кінцівка відразу при пораненні. Відірвало пальці. Один пальчик тільки залишився. І нижня ліва кінцівка до коліна… Якби я не приїхала і не зробила того шуму, то, на жаль, моєї дитини вже не було би», – говорить Таїсія.

Лікарі, впевнена вона, не видалили осколки своєчасно, тому в Києві Дмитру довелося ампутувати праву ногу.

«Через те, що інфекція пустила метастази, з’їла кістки, не дала загоїтися кісткам, та конструкція, яку збудували професори для збереження ніжки, не прижилася», – каже мама воїна.

Читати ще: Втратив обидві ноги: військовий з Волині вчиться ходити на протезах та чекає народження сина

Лівої ноги теж немає до коліна, на лівій руці немає чотирьох пальців. Зараз Дмитро бореться за праву руку, яка також постраждала під час поранення.

«У правій руці кістка була відірвана. Усе трималося буквально на шкірці. Зараз стоїть апарат Ілізарова на розтяжку кісток для приживлення. Він уже третій раз стоїть. Поки що рука працює десь на 50-60%», – зазначає Таїсія.
У такий складний період життя Дмитра підтримує дружина.

«Я дуже довго не пускала її до Дмитра. Чесно скажу: я боялася, що побачивши це все, вона не витримає і залишить його. Вже рік вона не відходить від нього. Маленька донечка також біля тата», – розповідає мама захисника.

Дмитро Перегудов продовжує боротися за своє життя, оскільки прагне повернутися до побратимів на фронт. Його мама відкрила збір коштів на лікування сина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus