USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Закриті торгові центри та заборона тканинних масок: у Франції посилили карантин

1 Лютого 2021 11:48
У Франції посилили карантин від понеділка 31 січня.

Як французи поставилися до нових обмежень, розповіли у ТСН 1 лютого.

Відучора у країні закрили велики торгові центри, а дозволена кількість людей у відкритих крамницях має бути не більше однієї людини на десять квадратних метрів.

Французи психологічно готувались до жорсткого карантину із закриттям шкіл і забороною виходити з дому без поважної причини. Саме тому заява прем’єра Жана Кастекса про додаткові обмеження стала для французів скоріше приємною несподіванкою, аніж шоком. Глава уряду сподівається, що Францію «пронесе» і пережити третю хвилю вдасться без повноцінного локдауну.

Суворіше у Франції стали ставитися і до масок. Засоби захисту із тканини забороняють на більшості підприємств і не рекомендують у метро. Французи мають за власні кошти запастися простими хірургічними масками. Щодо ресторанів, барів, музеїв, кіно і спортзалів, то вони залишаються закритими ще від кінця жовтня.

Усі працівники закритих закладів мають право отримувати допомогу з безробіття, а власники – пакет підтримки від держави на оплату оренди і комунальних витрат.

Виїхати за межі ЄС тепер можна лише з дуже поважної родинної або професійної причини, але маючи негативний тест на коронавірус. Повернутися у Францію з-за меж ЄС теж можна лише з негативним ПЛР-тестом. Крім того, на додачу з семиденною ізоляцією і повторним тестом.

Нові обмеження: Франція закрила кордони на в’їзд та виїзд. Заборонені усі несуттєві подорожі. Таким чином країна намагається загальмувати епідемію, що виходить з-під контролю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus