USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Закриті школи та скасовані рейси: Туреччину засипало снігом. Фото

15 Лютого 2021 18:47
До Стамбулу прийшов холодний фронт із снігопадом. У ніч суботи, 13 лютого, столицю Туреччини вкрило сильним снігом. Негоду прогнозують до четверга, 18 лютого.

Турецька державна метеорологічна служба та Центр координації катастроф муніципалітету Стамбула попередили містян, що снігопад може тривати 5 днів. Також прогнозують сильне зниження температури повітря, пише 24 канал.

У неділю, 14 лютого, найжвавіший водний шлях в Туреччині Босфор закрили через погану видимість. Цей шлях розділяє Стамбул навпіл. Компанія Istanbul City Lines, яка перевозить пасажирські судна між двома сторонами міста, оголосила, що усі рейси через негоду, за винятком лінії між портом Кабаташ та Принцевими островами, скасовані.
Шторм та снігопад призвели до призупинення морського та пасажирського руху в Дарданелах. Це – водний шлях, що з’єднує Егейське море з Мармуровим і Чорним морями. У Чанаккале, де розташовані Дарданелли, губернаторство провінції розпорядилося закрити школи. Їх планують відкрити 22 лютого.
Очікується, що снігопад буде настільки ж суворим, як у 1987, 2002 та 2004 роках. Однак експерти зазначають, що опадів у місті було мало, у порівнянні з попередніми роками. У 1987 році в Стамбулі була одна з найгірших зим, коли сніг в деяких місцях сягав глибини в 1 метр і люди сиділи в своїх будинках.
В інших містах Туреччини погода була переважно хмарною, прогнозували опади для міст на узбережжі Егейського моря, Чорноморського регіону та районів поблизу середземноморської провінції Анталії.

У Чаталці, віддаленому районі на заході столиці, сніг сягнув глибини 20 сантиметрів.

Влада застерігала від лавин у східному Причорномор’ї та на сході Туреччини.

Очікується, що сніг в західній частині Чорноморського регіону досягне глибини близько 30 сантиметрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus