USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Закликала блокувати будівлю ТЦК: у Ковелі умовний термін отримала адміністраторка Viber-групи

6 Жовтня 2024 23:04
У Ковелі судили жінку, яка закликала блокувати будівлю ТЦК та повідомляла, де роздають повістки. Вона відбулася роком умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду.

На лаві підсудних опинилася уродженка Києва Юлія З. Вона 3 серпня 2024 року надіслала повідомлення у Viber-групу з метою організувати збір громадян біля будівлі ТЦК та СП. Жінка закликала до проведення зібрання, блокування входів і виїздів з приміщень та території.

Читати ще: Повідомляв, де дають повістки: на Волині покарали адміністратора Viber-групи

Як вказано у вироку, своїми повідомленнями обвинувачена спонукала громадян до активних дій, спрямованих на перешкоджання роботі ТЦК у проведенні мобілізаційних заходів. Зазначимо, що увечері того ж дня у Ковелі зібрався мітинг. Аж до ночі жителі не розходилися, блокуючи роботу установи.

Крім того, з’ясували, що жінка була «суперадміністратором» групи у Viber, де разом з іншими учасниками збирала і публікувала повідомлення про перебування працівників ТЦК. Послугами користувалися особи, які мали намір ухилитися від служби в ЗСУ. На групу під назвою «Ковель і район» було підписано 1119 осіб.

Читати ще: До Ковельського ТЦК знову викликали поліцію: що сталося

Таким чином обвинуваченій інкримінували ч. 1 ст. 114-1 КК України, тобто перешкоджання діяльності Збройних сил України та інших військових формувань. Вона свою вину визнала і уклала угоду з прокурором.

Відомо, що жінка – раніше не судима, характеризується позитивно, має на утриманні двох дітей, працювала лікарем. Суд визнав Юлію З. винною та призначив п’ять років позбавлення волі. Але вирок замінили роком іспитового строку.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus