USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Захист сторінок у соцмережах за допомогою VPN: за і проти

28 Березня 2022 05:01
VPN – якісний спосіб захистити ваше спілкування в cоціальних мережах. Проте, крім переваг, він має і свої недоліки, на які варто зважати.

Про це повідомляє Кіберполіція.

Росія неодноразово використовувала хакерські атаки та ботоферми для того, аби розхитувати ситуацію в Україні. Але і пересічним українцям під час війни треба пам’ятати про те, як захистити себе у соцмережах.

Один зі способів захистити свої сторінки є VPN (Virtual Private Network). Простіше кажучи, це приватна віртуальна мережа для виходу в інтернет. Використовуючи VPN, ваша реальна ІР-адреса (ідентифікатор в мережі) не буде видима для інших сервісів з якими ви взаємодієте.

Що робить VPN

- приховує вашу ІР-адресу, замінюючи її на публічну ІР-адресу вашого VPN сервісу;

- обходить блокування, що не дають змоги підключитися до бажаного сервісу;

- знімає обмежень швидкості, якщо такі наявні на кінцевому сервісі для певної місцевості користувачів.

Читати ще: Якщо відключать інтернет: як залишатися на зв’язку в разі надзвичайної ситуації

Але VPN має й свої недоліки. Мережа не завжди така безпечна, як здається: підключаючись до інтернету через VPN, ми отримуємо доступ через сервер компанії постачальника VPN.

Можливо, наші технічні дані десь зберігаються і до них мають доступ треті особи, VPN може значно вплинути на швидкість з'єднання з інтернетом.

А безкоштовні VPN мають певні недоліки: дратівлива реклама, обмежений обсяг даних, повільне з'єднання, нестабільність роботи тощо. Крім того, деякі VPN-клієнти (додатки) можуть додатково використовуватись як шкідливе програмне забезпечення.

Тож користуйтеся VPN, але пам'ятайте й про недоліки, які можуть спіткати вас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus