USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.26 10.50

Захист підстанцій та більше ППО: як Україна рятує енергоінфраструктуру від російських атак

2 Листопада 2023 13:53
Україна посилено готується до ударів з енергетики.

Про це пише Financial Times.

Невеликі підстанції по всій Україні захистили стінами з бетонних блоків, а також габіонами та циліндричними клітинами, наповненими камінням чи піском. Це, як мінімум, має рятувати від падіння уламків.

Елементи інфраструктури, які не потребують вентиляції, перенесли під землю. За кордоном зберігаються запасні частини для ремонту підстанцій і трансформаторів з можливістю більш швидкого замовлення.

FT пише, що російські атаки ракетами та дронами в останні тижні стають все частіше націлені на енергетичну інфраструктуру.

Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що Україна стала «набагато більш підготовленою» до таких ударів, ніж минулої зими. Каже, захист як і раніше «не на 100 відсотків ефективний», але спрацьовує «у 80–90% випадків», особливо проти дронів.

За його словами, рік тому було знищено понад 40% української електроенергетичної інфраструктури, але «ми усунули більшу частину цих пошкоджень». Також були вжиті кроки щодо децентралізації енергосистеми, завдяки чому збитки в одному місці з меншою ймовірністю вплинуть на інші регіони. Також Україна тепер має більше ППО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірен Показати IP 2 Листопада 2023 18:18
Я перепрошую, ви дибіли видавати таку інформацію в ефір, ще б товщину габіонів і схему план додали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus