USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Захисники Маріуполя відкинули пропозицію окупантів про капітуляцію, – Шмигаль

17 Квітня 2022 20:16
Українські військові, які зараз перебувають в Маріуполі Донецької області, відмовилися від капітуляції, що її раніше пропонувала російська сторона.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю ABC, передає Громадське.

«Місто все ще не впало», – сказав глава уряду, зазначивши, що українські військові все ще контролюють деякі частини Маріуполя.

Перед цим російські військові запанували українським бійцям, які обороняють завод «Азовсталь» у Маріуполі, здатися, про ще писало видання Delfi. У разі згоди окупанти обіцяли з 6 ранку (за Києвом) 17 квітня ввести «режим повної тиші».

Шмигаль зауважив, що хоча місто залишається під контролем України, його мешканці страждають від браку харчів і води.

«У них немає ні води, ні їжі, ні тепла, ні електрики. Вони просять усіх наших партнерів підтримати та допомогти зупинити цю гуманітарну катастрофу», – сказав Шмигаль.

Читати ще: Окупанти перетворюють Маріуполь на ґето

Як пише ABC, Маріуполь є стратегічним містом для Росії, оскільки його захоплення дозволить російським силам на півдні з’єднатися з військами на Донбасі, а також дасть рф доступ до ключового порту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus