USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Західні спецслужби з'ясували, хто отруїв Навального, – The Guardian

16 Жовтня 2020 16:44
Західні служби безпеки дійшли висновку, що отруєння лідера російської опозиції Олексія Навального відбулося при безпосередній організації ФСБ Росії.

Як повідомляє Європейська правда, про це пише The Guardian.

Висновки щодо причетності ФСБ підтримали спецслужби Великої Британії, Німеччини та Франції. На підставі цього висновку країни ЄС і Британія запровадили санкції стосовно голови ФСБ Олександра Бортнікова.

У рішенні про санкції йшлося, що керівник російської спецслужби «надавав підтримку» людям, які отруїли Навального або мали до цього відношення.

Двоє співрозмовників видання сказали, що, на їхню думку, за отруєнням стоїть Друга служба ФСБ Росії, яка «відповідає за протидію тероризму, екстремізму та внутрішньополітичним загрозам від імені Кремля».

Вони припускають, що операція була задумана не для того, щоб убити Навального, а для того, щоб зробити йому недвозначне попередження і змусити його покинути країну.

Джерела в бесіді з лондонським центром «Досьє» Михайла Ходорковського заявили, що вибір «Новачка» був навмисним. ФСБ контролює найрізноманітніші отрути, багато з яких невідомі. Вони підкреслили, що якби ФСБ хотіла вбити Навального, то зробила б це.

Раніше ОЗХЗ оприлюднила висновок щодо отруєння Навального. У ньому вказано, що у біоматеріалах російського опозиціонера виявили сліди агента, подібного до інших з групи «Новачок».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Йван Показати IP 16 Жовтня 2020 17:42
І що, заборонять відвідувати Лувр, пукінська вата ридає з горя від таких санкцій
Зніми каструлю до Йван Показати IP 16 Жовтня 2020 18:34
Сам ти наївся круасанів в Паріжу?
Я Показати IP 17 Жовтня 2020 07:59
та сволота гейропейська не зясувала хто саме всунув для України Роттердамплюс і хто кришує цю схему пограбування?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus