USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Захід просив Україну не бити по Росії під час заколоту, – CNN

27 Червня 2023 08:24
Західні союзники України порадили їй не завдавати ударів по Росії під час заколоту приватної військової компанії «Вагнер».

Про це пише CNN з посиланням на західного чиновника.

За його словами, з українськими офіційними особами зв’язалися на різних рівнях, застерігаючи їх від використання хаосу в Росії для нанесення ударів. Вони побоювалися, що Україну і Захід звинуватять у допомозі ватажкові ПВК Євгену Пригожину і загрозі суверенітету РФ.

«Послання було не розгойдувати тут човен, це внутрішня справа Росії. Союзники попереджали українців не провокувати ситуацію. Використовуйте можливості на території України, але не втягуйтеся у внутрішні справи і не наносьте удари по наступальних військових об’єктах всередині Росії», – сказав чиновник.

Читати ще: Кремль не закрив кримінальну справу проти Пригожина через заколот, – росЗМІ

Він зазначив, що Захід не хотів підживлювати російський наратив про те, що це нібито була його ініціатива. «Це те, чого росіяни завжди хотіли, доводячи, що існують загрози суверенітету Росії», – додав він.

Після початку заколоту в адміністрації президента Сполучених Штатів Америки заявили, що стежать за ситуацією в Росії. Вчора Джо Байден заявив, що це було частиною боротьби всередині російської системи.

Президент Франції Еммануель Макрон, своє чергою, поінформував, що подія продемонструвала крихкість збройних і допоміжних сил РФ. У Німеччині назвали пригожинський заколот «одним з актів у виставі» боротьби за владу.

Читати ще: ISW назвав причини припинення заколоту Вагнера. Варіанти розгортання подій далі

У Китаї і Казахстані заявили, що заколот – «внутрішня справа» Російської Федерації. А турецький президент Реджеп Ердоган закликав зберігати розсудливість в рамках прийнятих рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Саша Показати IP 27 Червня 2023 09:03
Може ше їх пожаліти та гуманітарну топомогу вислати
скептик Показати IP 27 Червня 2023 10:04
"Це те, чого росіяни завжди хотіли, доводячи, що існують загрози суверенітету Росії» А вони як хотіли ? Плювати на міжнародне право, нагло захоплювати чужі території і щоб хтось ще й гарантував відсутність загрози їхньоиу суверенітету ? Може їм ще ООН має дати військовий захист ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus