USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Заявки облгазів на збільшення тарифів необґрунтовані, – міністр енергетики

5 Листопада 2021 12:23
Міністр енергетики Герман Галущенко назвав необґрунтованими заявки операторів газорозподільних мереж (обл- та міськгазів) на збільшення тарифів на розподіл газу.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Укрінформ.

«Насправді питання в тому, що ці заявки, які вони подавали, необґрунтовані з точки зору цифр, інвестпрограми, дійсних витрат», – сказав Галущенко.

За словами урядовця, Міністерство енергетики тісно співпрацює з НКРЕКП у цьому питанні й розраховує на об’єктивний розгляд регулятором заявок облгазів.

Раніше під час робочого візиту на Волинь прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав фейком заяви облгазів про підвищення тарифів на транспортування.

Нагадаємо, «Волиньгаз» планує в цьому опалювальному сезоні збільшити тарифи на розподіл природного газу для мешканців Луцька втричі. 27 жовтня депутати Луцької міської ради вчергове звернулись до центральної влади з вимогою не допустити підвищення тарифів. Цього разу – тарифу на розподіл природного газу. Водночас із метою повернення газопроводів і обладнання, яке використовують для подання газу, у комунальну чи державну власність міськрада детально вивчатиме питання їхньої приватизації. Народний депутат, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця також вважає, що газові мережі мають належати державі або місцевим громадам.

Також у НКРЕКП раніше заявили, що не приймали жодних рішень про підвищення тарифів на розподіл природного газу, а гіпотетичне корегування тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік в середньому по Україні не має перевищувати рамки інфляції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus