USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Загинув мотоцикліст, постраждали пасажири: учасник смертельної аварії на Волині отримав умовний термін

30 Червня 2024 22:06
У Камінь-Каширському районі зіткнулися Audi A6 та мотоцикл. Водій останнього помер від травм, керманичу автівки дали два роки іспитового терміну.

Про це йдеться у вироку Любешівського районного суду.

Аварія трапилася ввечері 5 липня 2023 року на автодорозі Седлище – Камінь-Каширський – Ковель. Водій Audi A6 Іван Д. зіткнувся з мотоциклом. 18-річний керманич двоколісного, здійснюючи обгін, виїхав на смугу зустрічного руху. Після зіткнення автівку перекинуло, а мотоцикл зім'яло вщент.

У результаті ДТП пасажирка автомобіля отримала травми середньої тяжкості. У пасажира мотоцикла діагностували переломи, що належать до категорії тяжких травм.

Водій мотоцикла отримав несумісні з життям тілесні ушкодження – помер в реанімації наступного дня.

Читати ще: У Луцькому районі зіткнулися два неповнолітні мотоциклісти: один – у лікарні

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав вину у вчиненому, щиро розкаявся. Він розповів, що під час руху спілкувався з пасажиркою. Швидкість автомобіля в момент їзди була 100-110 км/год. Зі слів водія, він бачив небезпеку, але, на жаль, неправильно зреагував на неї, що в подальшому спричинило зіткнення. На задньому колесі автомобіля був відсутній гальмівний супорт, оскільки напередодні відправив його на ремонт, не розраховувавши, що можуть трапитися такі обставини.

Після зіткнення водій викликав швидку медичну допомогу. Зазначив, що пропонував компенсувати витрати, однак потерпілі відмовилися. Пасажирка Ауді 6 підтвердила обставини ДТП.

Пасажир мотоцикла пояснив: за кермом сидів його брат, у якого не було водійського посвідчення. Вони рухалися зі швидкістю 82-83 км/год ближче до середини дороги. На зустрічну смугу, як запевнив, не виїжджали.

Батько загиблого мотоцикліста підтвердив, що посвідчення водія в сина не було, він мав складати практичну частину з водіння.

Читати ще: Студент ЛНТУ, який збив дитину на пішохідному переході, відбувся умовним терміном

Усі потерпілі будь-яких претензій до обвинуваченого не мали та просили не позбавляти його волі. Суд також врахував, що водій – особа молодого віку, раніше не судимий, є волонтером у благодійному фонді.

У підсумку Івана Д. визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України. Суд призначив йому позбавлення волі на чотири роки, яке згодом замінив дворічним умовним терміном. Крім того, чоловіку на рік заборонили керувати транспортними засобами.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Were Показати IP 1 Липня 2024 02:49
Поліщуки немов безсмертні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus