USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.00 41.30
  • PLN 10.35 10.50

Загибель людей біля укриття: суд відпустив охоронця під домашній арешт

29 Червня 2023 23:00
Київський апеляційний суд застосував домашній арешт в певний період доби відносно охоронця однієї з поліклінік Деснянського району Києва, підозрюваного у справі про закрите укриття у поліклініці, біля якої вночі 1 червня загинули троє людей.

Про це повідомляє Київський апеляційний суд.

«29 червня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду Києва від 3 червня, якою задоволено клопотання слідчого Головного управління Національної поліції у Києві та застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 30 липня 2023 року», – ідеться у повідомленні.

Як поінформували у суді, за результатом апеляційного розгляду апеляційні скарги, подані стороною захисту, які діють в інтересах підозрюваного М. задоволено частково. Ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду Києва від 3 червня скасовано.

Постановлено нову ухвалу, якою клопотання слідчого Головного управління Національної поліції Києва про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного М. задоволено частково.

«Застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту заборонивши йому залишати місце свого проживання за адресою визначеною ухвалою, з 22 години до 6 години наступної доби за виключенням отримання невідкладної медичної допомоги та перебування в укриттях під час повітряної тривоги, до 30 липня 2023 року включно», – ідеться у повідомленні.

Підозрюваного М. звільнено з-під варти із зали судового засідання із покладенням на підозрюваного М. обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінально-процесуального кодексу України.

У суді нагадали, що громадянин М. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 1 червня біля укриття в Деснянському районі столиці загинули троє людей (дві жінки та дитина), які під час ракетного обстрілу не змогли сховатися через зачинені двері бомбосховища. Поліція Києва повідомила про підозру чотирьом затриманим. Їм інкримінують службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки та залишення у небезпеці, що спричинило смерть осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus