USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Загрожує довічне: на Волині затримали «крота» ФСБ, який шпигував на білоруському кордоні

24 Червня 2024 10:08
Контррозвідка Служби безпеки викрила прикордонника-агента фсб. Він збирав інформацію про Сили оборони на північних рубежах Волині.

Зловмисником виявився завербований російською спецслужбою контрактник, керівник відділення місцевого прикордонного загону, повідомили в СБУ Волині.

За вказівкою окупантів «кріт» встановлював локації укріпрайонів та орієнтовну чисельність українських військ, які обороняють прикордоння з білоруссю.

Також він намагався передати координати складів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ на території регіону.

У разі виконання ворожих завдань, окупанти обіцяли «евакуювати» свого агента на територію росії та влаштувати до окупаційних угруповань рф.

Читати ще: У Луцьку державного зрадника засудили до 15 років ув’язнення

Служба безпеки завчасно перехопила відповідну інформацію і документувала злочинні дії фігуранта.

На фінальному етапі спецоперації контррозвідники СБУ із залученням спецпризначенців ЦСО «А» затримали російського агента поблизу місця служби.

У подальшому СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

За даними слідства, фігурант був дистанційно завербований співробітником фсб Олексієм Добрицьким, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську.

Контрактник потрапив у поле зору рф, коли проходив службу на сході України. Згодом його перевели до одного із підрозділів прикордонного загону у Волинській області.

Для комунікації агент та його російський куратор використовували анонімний чат у месенджері.

Під час обшуку в помешканні та на робочому місці затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютер, які він використовував у злочинній діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники Управління СБУ у Волинській області спільно з підрозділом ВБ Держприкордонслужби за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Західного регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 24 Червня 2024 10:46
а хто крота перевів сюди і з якою метою?
додік до Анонім Показати IP 25 Червня 2024 11:05
це буденна справа для людей в погонах - переводи і ротації...
дідо Показати IP 24 Червня 2024 11:47
москворотим нема віри...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus