USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Загроза обстрілів українських АЕС перевищує загрозу будь-якої ядерної ракети, — міністр

4 Березня 2022 06:11
Загроза обстрілів українських атомних електростанцій (АЕС) російськими військами перевищує загрозу удару будь-якою ядерною ракетою.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телеканалу «Рада», передає Укрінформ.

«Питання не в тому, яка країна випустить ядерну ракету. Питання в тому, що (в Україні, – ред.) є 15 енергоблоків. І, наприклад, на Запорізькій АЕС є сховище ядерного палива. Це загроза, яка перевищує будь-які ракети», – сказав міністр.

За його словами, світова спільнота повинна діяти негайно, адже очікування щодо прийняття відповідного рішення може мати катастрофічні наслідки.

Читати ще: Європа має терміново прокинутись, – Зеленський звернувся до світової спільноти через обстріли АЕС

Галущенко зауважив, що Україна неодноразово попереджала МАГАТЕ про потенційну загрозу, а також нагадав, що Росія є членом цієї організації та повинна виконувати будь-яке її рішення.

Як повідомляли, станом на о пів на шосту ранку 4 березня обстріли російських окупантів по Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі призупинилися. Пожежники змогли розпочати гасіння пожежі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus