USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.40
  • PLN 10.55 10.72

Загарбники вивезли з Херсона монументи Суворову і Ушакову, на черзі – останки Потьомкіна

25 Жовтня 2022 00:20
Окупанти, тікаючи на лівий берег Дніпра, розграбовують Херсон: вивозять усе цінне, в тому числі історичну та культурну спадщину українців. Разом з тим забрали монументи Суворову та Ушакову і планують викопати мощі Потьомкіна.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Останніми днями окупанти вдалися до того, що вивозять всі музейні експонати Херсонського краєзнавчого музею та інших. Все, що має історичну або археологічну цінність запаковують і вивозять. Сьогодні ми стали свідками, що вони забрали навіть пам’ятники Суворову і Ушакову з вулиць Херсона. З’являється інформація, що в планах окупантів також викопати мощі з його захоронення в Херсоні. Відбувається шизофренія серед окупантів», - сказав Хлань.

Читати ще: Росіяни готуються оборонятися в Херсоні, а не виходити з нього, – Буданов

Депутат облради також додав, що росіяни та колаборанти покидають правобережну частину Херсонщини досить динамічно і це супроводжується тотальними пограбуваннями. Окупанти запаковують та вивозять дороговартісне обладнання з лікарень, з державних та приватних підприємств на лівий берег Дніпра, а далі воно рухається десь у сторону Кримського півострова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонерка Показати IP 25 Жовтня 2022 03:07
нічого дивного це ж Орда середньовічна людоїдів без роду і племені
Радувець Ларіса Показати IP 25 Жовтня 2022 08:05
Хай забирають свій сморід і валять в тайгу! Нелюди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus